25. september 2021
Ilse Jacobsen ses her i kurbadet i Hornbæk, som hun også står bag, men er ejet gennem et andet selskab end modefirmaet. Foto: Allan Nørregaard
Ilse Jacobsen ses her i kurbadet i Hornbæk, som hun også står bag, men er ejet gennem et andet selskab end modefirmaet. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ilse Jacobsen-koncern er tilbage med million-plus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ilse Jacobsen-koncern er tilbage med million-plus

Underskud er vendt til overskud hos Ilse Jacobsen Hornbæk, og forventninger til i år er også positive.

Helsingør - 17. september 2020 kl. 10:37
Af Andreas Norrie

Selv om foråret har været præget af corona, 10 fyringer i hovedkvarteret og lukningen af lageret i Gilleleje, hvor 14 ansatte mistede jobbet, så går det faktisk godt for modefirmaet Ilse Jacobsen Hornbæk.

arrow Læs også: Nedlukning og lagerlukning ramte hårdt hos gummistøvle-dronning

Det fremgår af det netop offentliggjorte regnskab for selskabet IJH A/S, som dækker perioden frem til december 2019.

Således er overskuddet oppe på 2 millioner kroner mod et minus på 8,2 millioner kroner efter skat i regnskabet for 2018.

Med andre ord tyder tallene på, at modebrandet har vendt udviklingen efter kritikken af stifteren Ilse Jacobsens ledelsesmetoder brød ud. I løbet af 2019 fik selskabet med hovedsæde i Holmene udenfor Ålsgårde også en ny ledelse. Således er Trine Frausing blevet indsat som administrerende direktør og Jonas Brennwald som bestyrelsesformand.

Blandt årsagerne til fremgangen er blandt andet gode vækstrater i USA og Storbritannien gennem samarbejder med kæder. Derudover bliver det fremhævet, at man har åbnet et tysk datterselskab.

At sommeren 2019 var våd var også kun godt for salget af selskabet kendte gummistøvler, fremgår det af regnskabets ledelsesberetning. Trods corona, så ser også udsigterne for 2020 lovende ud, skriver selskabet.

I år forventer selskabet blandt andet at skabe yderligere »salgsmomentum« I Tyskland, Holland og Nordamerika. Det er også først i næste års regnskab, at outsourcingen af virksomhedens lager- og logistikafdeling, som i sommer lukkede ned i Gilleleje, efter planen skal give resultater i forhold til pris og fleksibilitet. Lageret er nu flyttet ind hos en eksterne virksomhed i Göteborg.

Ilse Jacobsen og hendes familie er stadig selskabets kontrollerende ejer, mens 15 procent af selskabet siden 2016 har været ejet af Brøndby IF's storaktionær Jan Bech Andersen,

arrow Ilse Jacobsens kurbad kan blive dit for denne pris
23. februar 2021 kl. 04:22 Opdateret: kl. 17:56
arrow Festlige unge ville tage en dukkert i Ilse Jacobsens pool
08. februar 2021 kl. 05:14 Opdateret: kl. 19:12
Stemmer du til kommunalvalget i år?