21. september 2021
16. juni 2021 sejlede Sundbusserne igen ovenpå en kritisk periode, der kostede ejerne dyrt.
16. juni 2021 sejlede Sundbusserne igen ovenpå en kritisk periode, der kostede ejerne dyrt.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ikke alt for sundt regnskab hos Sundbusserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ikke alt for sundt regnskab hos Sundbusserne

Sundbusserne har afleveret årsregnskab, og rederiet taber et par millioner efter et hårdt år med lav aktivitet

Helsingør - 27. juli 2021 kl. 05:42
Af Philip Horup

Siden 1958 har Sundbusserne udvekslet danskere og svenskere på turen mellem Helsingør og Helsingborg. De seneste år har rederiet immervæk ikke været på toppen, da et kig i de sidste fem års regnskaber viser, at virksomheden har tabt lige knap otte millioner kroner i perioden. Senest er regnskabet for 2020 kommet, og det er - som forventet ovenpå coronanedlukningen - ikke opløftende læsning.

arrow Læs også: Sundbusserne sejler endelig igen: Stamgæsterne var tilbage

Selskabet kommer ud af 2020 med et underskud på 3,4 millioner kroner. Det svarer til, at Sundbusserne har tabt omkring 10.000 kroner om dagen.

I regnskabet får coronanedlukningen - under punktet »usædvanlige forhold« - en stor del af skylden for resultatet:

- Selskabets resultat er væsentligt negativt påvirket af restriktionerne som følger af Covid-19. På grund af indrejseregler har selskabet i flere omgange været nødt til at indstille sejladsen mellem Danmark og Sverige. De modtagne kompensationer har kun delvist kunne dække selskabets omkostninger, lyder det således i årsregnskabet.

Chef: Også minus i 2021

Men faktum er som nævnt, at heller ikke de foregående år har været alt for fantastiske, og værre endnu ser 2021 heller ikke ud til at blive meget bedre.

Det fortæller direktør i Sundbusserne Hans Froholdt:

- Det er klart, vi har ligget stille i et halvt år, så på den måde er det forfærdeligt. De fortsatte rejserestriktioner gør, at vi ligger klart under vanligt niveau, så det bliver svært at komme ud af året med et plus, siger han.

Ovenpå den replik, er det nærliggende at spørge, hvordan direktøren overhovedet finder håbet for fremtiden? Også på vegne af de mange, der nyder »at ture« løs på ruten med masser af sol, godt smørrebrød, fremragende udsigt og vind i håret:

- Vi har haft et stort underskud, som vi har dækket ind med egne midler, og det ville vi ikke gøre, hvis ikke vi tror på det. Vi skal klare os igennem denne periode, og så har vi vist igennem mange år, at vi har en forretning, der kan køre rundt under normale omstændigheder. Dertil kommer vores nye rute til Hven, som giver overskud, siger Sundbus-direktør Hans Froholdt med kampgejst i stemmen.

Misser hjælpepakke

De svenske gloser høres hyppigere end længe i Helsingørs hyggelige gader og stræder. Svenskerne giver liv til byen og omvendt, men det kræver en del velvilje fra svensk side at tage turen over Øresund. Foruden en færgebillet kræver det nemlig en negativ test, og i Sverige koster sådan en kronor.

Hans Froholdt fortæller, at omkring 80 procent af passagerne på Sundbusserne normalt vis udgøres af svenskerne, så ud fra et forretningsperspektiv ærgrer han sig over testkravene.

Rejseaktiviteten på tværs af landegrænser ligger igen denne sommer på et lavt niveau, hvorfor flere igen i år skal være turister i eget land. For at imødekomme indenrigsturismen har et flertal i Folketinget vedtaget en sommerpakke med gratis færgebilletter til rejsende i Danmark fra juli til september. Den pakke har Sundbusserne ønsket at blive en del af - da firmaet har en rute fra Helsingør til København - men det har de ikke formået.

- Vi har meget svært ved at forstå, hvorfor vi er blevet afvist, og vi har svært ved at få øje på begrundelsen. Vi er i en dialog med Transportministeriet omkring afgørelsen - også med henblik på, hvis pakkerne skulle vende tilbage fremadrettet, siger Hans Froholdt, og hjælpepakken havde da også kunne give lidt tiltrængt luft i budgettet netop nu.

- Vi ville meget gerne have været en del af pakken, og det havde helt klart kunne give et løft, slutter han.

arrow Sundbus-chef: - Vi går all in på Hven i år
06. juni 2021 kl. 04:35 Opdateret: kl. 18:42
arrow Denne dato genopstår legendarisk færgerute
04. juni 2021 kl. 11:11 Opdateret: kl. 11:12
arrow Trods rejserestriktioner: Fortsat normal drift hos ForSea
27. oktober 2020 kl. 13:58 Opdateret: kl. 13:58
Synes du, at kommunen er der for dig?