24. maj 2019
Espergærde Idrætsby har for starten været udfordret af de stigende priser indenfor byggeriet. Foto: Helsingør Kommune
gallery icon

Se billedserie

Espergærde Idrætsby har for starten været udfordret af de stigende priser indenfor byggeriet. Foto: Helsingør Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Idrætsby-budget skrider igen med flere millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Idrætsby-budget skrider igen med flere millioner
Helsingør - 18. oktober 2018 kl. 03:58
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byggeriet af Espergærde Idrætsby bliver yderligere 6 millioner kroner dyrere, fremgår det af notat.

Det er fortsat svært for kommunen at styre udgifterne til de store kommunale byggerier, som er i fuld gang i denne tid. Det fremgår af en orientering til politikerne i Økonomiudvalget fra forvaltningen i Center for Økonomi & Ejendomme.

arrow Læs også: Den nye Idrætsby vækker begejstring på gymnasiet

På en grund ved Espergærde Gymnasium er håndværkerne i fuld gang med at færdiggøre Espergærde Idrætsby, som efter planen skal indvies i december. Men byggeriet af hallen, som skal samle foreningsidrætten i området samt bruges af gymnasieeleverne, har vist sig at være en bekostelig affære. I juni kunne Frederiksborg Amts Avis fortælle, at Byrådet i forbindelse med en længere række budgetomplaceringer havde givet en tillægsbevilling til projektet på 8 millioner kroner, som derved gik fra at koste kommunen 48 millioner kroner til at koste 56 millioner kroner.

Omfanget og prisen på probygeriet er dog større, da Lokale- og Anlægsfonden har givet 8 millioner kroner til projektet ligesom Espergærde Gymnasium har bidraget med 1,3 millioner kroner.

Svært styrbart
Imidlertid er problemerne fortsat i løbet af sommeren, fremgår det af orienteringen fra forvaltningen til Økonomiudvalget. Og nu er forventningen, at budgettet vil skride med »Yderligere cirka 6 millioner kroner«.

- Trods målrettet byggeledelse er økonomien svært styrbar, skriver forvaltningen.

Årsagen er mange ekstraarbejder på byggeriet i løbet af sommeren, som kommunens administration er ved at finde den reelle baggrund for.

Med andre kommer byggeriet til at koste kommunen cirka 62 millioner kroner mod de forventede cirka 48 - en budgetoverskridelse på 14 millioner kroner.

Nye problemer med stadion-byggeri

Byggeriet af 1.divisionsstadionet på Gl. Hellebækvej har heller ikke været problemfrit. Det hele startede med, at Byrådet afsatte 57,6 millioner kroner på budgettet. Imidlertid kunne Frederiksborg Amts Avis afsløre i februar, at det laveste bud på at bygge stadionet var mere end 20 millioner kroner højere. Efter et nyt udbud endte sagen med samme entreprenør og en pris på 81,1 millioner kroner.

Som om dette ikke var nok, så blev der ganske kort efter byggestarten sidst i juni fundet granater i jorden, som er gammelt militært øvelsesterræn, og der måtte efterfølgende ad flere omgane fjernes ammunition af et eksternt specialfirma. På nogenlunde samme tid blev der også fundet forurenet slagger, som skulle fjernes. Regningen for dette har man fra forvaltningens side skønnet til at ende på cirka 10 millioner.

Udfordringerne med byggegrunden ved Helsingør Hallen er dog ikke forbi. Således fremgår det af orienteringen til Økonomiudvalget, at der er konstateret en såkaldt »blød bund« på det sted, hvor selve stadionet skal anlægges. Dette betyder en forsinkelse på cirka 14 dage, og en regning på lidt over 1 million kroner, da der er tale om uforudsete udgifter. Det fremgår af orinteringssagen, at der er blevet udskiftet 3.500 m2 jord.

Arkæologisk fund
Et af de absolut størst kommunale anlægsprojekter er Skolen i Bymidten på Marienlyst Allé. Her går langt de fleste dele af byggeriet efter planen, og blandt andet er kælder og hal i bygning 11, som er det store nybyggeri stort set færdigt, og 12 klasser og administrationen ventes at kunne flytte ind i bygning 3 i december.

Imidlertid har fund af husbukke, en arkæologisk udgravning og skolens eksisterende bygningers stand medført, at man ifølge forvaltningen må forvente

arrow Billeder: Så blev Espergærde Idrætsby endelig indviet
16. januar 2019 kl. 19:46 Opdateret: kl. 19:46
arrow 74 millioner kroner dyr idrætsby indvies i dag
16. januar 2019 kl. 07:27 Opdateret: kl. 17:28
arrow Chok-regning: Ny Idrætsby bliver otte mio. dyrere
24. juni 2018 kl. 04:18 Opdateret: kl. 11:03

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede