25. september 2021
Peter Pejtersen og Keld Olsen fra Stop HH-forbindelsen fra tirsdag til møde i Folketingets Transportudvalg. Foto: Keld Olsen
Peter Pejtersen og Keld Olsen fra Stop HH-forbindelsen fra tirsdag til møde i Folketingets Transportudvalg. Foto: Keld Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I kamp mod HH-forbindelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I kamp mod HH-forbindelse
Helsingør - 17. marts 2021 kl. 04:30
Af Trine Lønbro Nielsen

Borgerinitiativgruppen Stop HH-forbindelsen var tirsdag til møde med Folketingets Transportudvalg. Her fremlagde de deres argumenter imod en fremtidig fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg, og særligt et argument kom bag på politikerne.

arrow Læs også: DEBAT: Vejtunnel er dyrere end togtunnel

- De samfundsøkonomiske beregninger tager ikke er højde for det økonomiske tab, der er i forbindelse med de færre biler, der vil være på Øresundsbroen, og det kom bag på dem, lyder det fra Keld Olsen fra Stop HH-forbindelsen og formand for Espergærde Byforening.

Med på mødet var folketingspolitiker og tidligere byrådsmedlem i Helsingør, Henrik Møller (S). Selvom han generelt er fortaler for en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg, så kalder han det nuværende projekt urealistisk.

- Jeg ser nogle kommunale fordele i en fast HH-forbindelse, men det forslag, der er på bordet lige nu hænger ikke sammen. Vejforbindelsen er fin nok, men det er en al for dyr togløsning, siger han.

arrow DEBAT: Lad os stå sammen og bevare vores by
18. marts 2021 kl. 07:04 Opdateret: kl. 15:41
arrow HH-forbindelse på Borgen: Dét mener Transportudvalget
18. marts 2021 kl. 05:01 Opdateret: kl. 15:18
arrow Sydsvenske byer drømmer om nye tunneler over Øresund
17. marts 2021 kl. 09:37 Opdateret: kl. 09:38
Stemmer du til kommunalvalget i år?