24. september 2021
Der bor næsten 4.000 borgere på Vapnagaard, der normalt bliver anset som et velfungerende boligområde. Men tæller man førtidspensionister med, så er andelen af borgere i alderen 18 til 64 år oppe på lige under 35 procent. Foto: Andreas Norrie
Der bor næsten 4.000 borgere på Vapnagaard, der normalt bliver anset som et velfungerende boligområde. Men tæller man førtidspensionister med, så er andelen af borgere i alderen 18 til 64 år oppe på lige under 35 procent. Foto: Andreas Norrie
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvor skal pengene til Vapnagaard-indsats findes?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Hvor skal pengene til Vapnagaard-indsats findes?

Det bliver svært at finde egnede steder at spare for at betale for særlig beskæftigelsesindsats, lyder det fra forvaltning.

Helsingør - 11. maj 2021 kl. 05:05
Af Andreas Norrie

På det seneste byrådsmøde besluttede et flertal udenom K og DF, at der med øjeblikkelig virkning skulle findes penge til en særlig beskæftigelsesindsats målrettet arbejdsløse i boligområdet Vapnagaard. Området er nemlig i fare for at havne på den statslige ghettoliste netop på grund af andelen af borgere udenfor arbejdsmarkedet og den deraf følgende lave indtægt. En placering på listen kan i sidste ende føre til krav om tvangsflytninger og nedrivninger.

arrow Læs også: Borgmesterparti kom i mindretal i Vapnagaard-sag

Denne beskæftigelsesindsats, besluttede flertallet, skulle findes ved at omprioritere midler indenfor Jobcentrets eksisterende budget. I den forbindelse blev det blandt andet fra borgmester Benedikte Kiær(K) understreget, at i første omgang Social- og Beskæftigelsesudvalget skal tage politisk ansvar for, hvilke midler på området, som der bliver flyttet rundt.

På Social- og Beskæftigelsesudvalgets møde onsdag er omprioriteringen på dagsordenen, og forvaltningen i Center for Job, Borgerservice og Teknologi har i den forbindelse lavet to modeller for omprioritering af midler.

Ligger i forvejen højt

Forvaltningen understreger i sagsfremstillingen, at det ikke er en enkel sag at omprioritere midler og personale. Således advarer embedsmændene mod at tage ressourcer for dagpengeområdet. Ganske vist er antallet af dagpengemodtagere faldet efter genåbningen, men problemet er, at bevillingen bag to jobkonsulentstillinger falder bort i september.

Der bliver dog samtidig åbnet op for, at der ville kunne frigøres ressourcer fra området »jobparate kontanthjælpsmodtagere«, da antallet af sager pr. medarbejder er faldet. Men samtidig bliver det understreget, at kommunen stadig ligger højt, når det gælder antallet af borgere i denne gruppe i forhold til landsgennemsnittet.

Endelig fraråder forvaltningen, at der bliver taget midler fra områderne sygedagpenge, fleksjob og uddannelseshjælpsmodtagere.

To løsninger

Det fremgår af dagsordenen, at forvaltningen har udarbejdet to løsningsforslag til, hvorfra ressourcerne til Vapnagaard-indsatsen skal komme. Den ene løsning er at tage et årsværk fra indsatsen for jobparate kontanthjælpsmodtagere. Den anden løsning er, at afdelingerne for eksempelvis dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere afsætter medarbejdere til Vapnagaard-indsatsen. Medarbejderne skal fortsat arbejde med den samme målgruppe som normalt, men kun med folk i målgruppen, som bor på Vapnagaard.

Ser man bort fra borgere på førtidspension, så var der ved slutningen i april 403 borgere på Vapnagaard i alderen 18 til 64 år, der er tilmeldt jobcentret.

arrow Vapnagaard-indsats ender på Byrådets bord
23. april 2021 kl. 05:10 Opdateret: kl. 14:54
arrow DEBAT: Flere langtidsledige i job
11. marts 2021 kl. 21:34 Opdateret: kl. 15:27
arrow 35 procent er på offentlig forsørgelse
10. marts 2021 kl. 21:09 Opdateret: kl. 17:34
Stemmer du til kommunalvalget i år?