23. oktober 2020
Pernille Weiss er spidskandidat for K.
gallery icon

Se billedserie

Pernille Weiss er spidskandidat for K.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvem ejer retten til bilens data?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvem ejer retten til bilens data?
Helsingør - 21. april 2019 kl. 08:18

Debat: To EU spidskandidater diskuterer i Espergærde.

Onsdag den 24. april kan man mellem klokken 10 og 12 møde Pernille Weiss, spidskandidat for de konservative og Jeppe Kofod, spidskandidat for socialdemokraterne til Europaparlamentet. De to kommer til Autohjørnet, Råbjergvej 2 i Espergærde for at diskutere »Connected cars«, som er i fuld gang med at indtage de danske veje. Det er biler, der automatisk sender informationer fra bilens computer til omverdenen.

- Det er en ny og spændende udvikling, der vil give bilister et hav af muligheder og bedre sikkerhed på sigt, men hvem ejer den data som ens egen bil producerer? Det er ikke politisk besluttet og i dag ender al data således tilbage, hvor bilen er produceret. Bilerne sender løbende alt data om kørsel direkte til fabrikkerne. Dette uden at man som ejer af bilen kan lave om på det, forklarer Dansk Alliance for bilejeres ret til egne data.

Alliancen består af AUTIG - Dansk Bilbrancheråd - FDM - Forsikring & Pension - SMVdanmark

- Er det rimeligt, at bilfabrikanterne ejer vores data? Vi mener det ikke og vil gerne have politikerne til at reagere. Derfor har vi samlet en række helt centrale politikere så de kan få en indføring i ejerskab til vores egne indsamlede data fra vores biler. Det er en europæisk beslutning der skal til for at sikre bilisternes råderet over deres egen data, hedder det i en pressemeddelelse fra mødets arrangører.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?