17. november 2018
Medlemmer af De nye Stemmer på besøg på Jinnah-skolen i Vanløse, oktober 2017. I dag besøger de Skibsklarergården. Foto: Eva Bøggild
Medlemmer af De nye Stemmer på besøg på Jinnah-skolen i Vanløse, oktober 2017. I dag besøger de Skibsklarergården. Foto: Eva Bøggild
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hør unge jøder og muslimer fortælle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hør unge jøder og muslimer fortælle
Helsingør - 14. november 2017 kl. 10:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Nye Stemmer" er en gruppe unge jøder og muslimer, der rejser rundt i landet og besøger skoler og uddannelsesinstitutioner for at tale om, at i Danmark bør jøder og muslimer kunne leve sammen i gensidig respekt. Det er desværre ikke tilfældet alle vegne. Repræsentanter for denne gruppe, 2 jøder og 2 muslimer, besøger Helsingør d. 15. november, ved efterårets sidste salonaften på Skibsklarerergården.

Gruppen blev etableret umiddelbart efter overfaldet ved Krudttønden og drabet ved synagogen. Jødisk informationscenter tog initiativ til at samle en gruppe unge jøder og muslimer for at drøfte, hvad der kunne gøres. Således opstod "Nye stemmer," og efter et 8 måneders kursusforløb var 22 unge jøder og muslimer nu rede til at tage ud og møde andre unge på skoler, i ungdomscentre osv. De ville vise, at jøder og muslimer godt kan leve sammen i gensidig forståelse og respekt - på trods af konflikterne i Mellemøsten.

- Vi skal høre, om de erfaringer, de unge har gjort ved disse møder og sammen med dem drøfte, hvordan vi kommer videre. Repræsentanter for de 2 muslimske privatskoler i Helsingør er også indbudt til at være med. Alle er velkomne, det er gratis at være med, men grundet begrænset plads skal man tilmelde sig hos Helsingør Aftenskole, som er arrangør, oplyser Poul Erik Kandrup fra aftenskolen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk