29. november 2020
Der var mere end 100 meter lang kø inden man gik over til tidsbestilling af coronatest i Helsingør. Billedet her er fra den 15. september, som var sidste testdag inden tidsbestilling blev indført.

Foto: Christopher Valeur
Der var mere end 100 meter lang kø inden man gik over til tidsbestilling af coronatest i Helsingør. Billedet her er fra den 15. september, som var sidste testdag inden tidsbestilling blev indført. Foto: Christopher Valeur
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Højeste antal nye coronasmittede nogensinde i Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Højeste antal nye coronasmittede nogensinde i Helsingør

Der er en voldsom stigning i nye antal smittede i Helsingør Kommune, hvor der nu er mere end dobbelt så mange coronasmittede, end der var for bare en uge siden.

Helsingør - 22. oktober 2020 kl. 14:56
Af Christopher Valeur

Det er ikke kun på landsplan, at der bliver registreret rekordmange smittede med corona, hvor torsdagens tal lød på hele 760 nye coronasmittede i hele landet. Den hidtidige rekord for en dag lød på 678 nye smittede og blev registreret den 25. september. I Helsingør Kommune har man heller aldrig registreret så mange nye smittede med coronavirus som man gør nu.

I løbet af den seneste uge er der registreret 57 nye tilfælde af coronavirus i kommunen. Alene tirsdag den 20. oktober blev 21 borgere i kommunen bekræftet smittet. Det er mere end en fordobling af den tidligere rekord af antal smittede på en dag, som lød på 10 bekræftede tilfælde. I alt har 463 borgere været smittet med corona siden den 27. januar. Det er fortsat aldersgruppen 50-59 år, hvor der har været flest tilfælde af virussen i kommunen. I den aldersgruppe har der været 100 tilfælde siden den 27. januar.

Det tårnhøje antal coronasmittede i kommunen gør også, at incidenstallet ligger voldsomt højt. Det ligger nu på 91,1, hvilket er væsentlig højere, end hvad der tidligere har været målt. Incidenstallet betyder antallet af smittetilfælde pr. 100.000 borgere. Helsingør Kommune har det 18. højeste incidenstal af alle kommuner på landsplan.

Da der bor omkring 63.000 borgere i kommunen, ganges tallet altså en smule op. Stigningen af smittetilfælde betyder at Helsingør Kommune fortsat er at finde på listen over kommuner med incidenstal på over 20, som der holdes ekstra godt øje med.

Det er stadig muligt at blive testet for corona ved spor 13 på Helsingør station hver tirsdag og torsdag fra klokken 10-15.45. Det kræver nu tidsbestilling, efter man tidligere bare kunne møde op. Det medførte dengang flere hundrede meter lange køer på stationen.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?