12. april 2021
Bedre ruteplanlægning i hjemmeplejen, der er samlet her i Helsingør Dagblads gamle lokaler på Klostermosevej, kan sammen med elcykler føre til brug af færre biler. Foto: Andreas Norrie
Bedre ruteplanlægning i hjemmeplejen, der er samlet her i Helsingør Dagblads gamle lokaler på Klostermosevej, kan sammen med elcykler føre til brug af færre biler. Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjemmeplejen dropper fem biler efter køb af elcykler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjemmeplejen dropper fem biler efter køb af elcykler
Helsingør - 01. marts 2021 kl. 07:05
Af Andreas Norrie

Den kommunale hjemmepleje fik i 2020 en bevilling fra kommunens Klima- og Bæredygtighedspulje til indkøb af elcykler og medfølgende cykelhjelme.

arrow Læs også: 52 borgere til digitalt møde: Sådan kan vi nå klimamålene

Det førte i løbet af året til indkøb af 10 elcykler, som er taget godt i brug, og som allerede har været medvirkende til, at afdelingen har været i stand til at opsige leasingaftaler for fem fossildrevne personbiler. Det fremgår af referatet fra det seneste møde i Omsorgs- og Sundhedsudvalget, hvor sagen var på dagsordenen som en orienteringssag.

Udover mindre forurening og mindre trængsel på vejene har opsigelsen af leasingaftalerne også ført til en kontant gevinst. Således giver det en årlig besparelse på 290.000 kroner, hvis man udover leasingydelse medregner forsikringer, afgifter og brændstof.

Bedre ruteplanlægning bliver dog også angivet som årsag til besparelsen.

Center for Sundhed og Omsorg oplyser, at man også i år vil forsøge at indføre flere elcykler og opsige flere leasede biler.

arrow DEBAT: Det er min drøm
05. marts 2021 kl. 09:36 Opdateret: kl. 09:36
arrow Pæne ord efter plejetilsyn
01. marts 2021 kl. 08:59 Opdateret: kl. 08:59
arrow Kommunen inviterer til klimamøde
24. februar 2021 kl. 20:32 Opdateret: kl. 15:28
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?