15. maj 2021
Denne indsamlingsbøsse er blevet stjålet fra Helsingør Domkirke.
gallery icon

Se billedserie

Denne indsamlingsbøsse er blevet stjålet fra Helsingør Domkirke.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Historiske indsamlingsbøsser stjålet fra Domkirken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historiske indsamlingsbøsser stjålet fra Domkirken
Helsingør - 04. marts 2021 kl. 05:46
Af Dorte Møller Rasmussen

Helsingør Domkirke har været udsat for tyveri. Det oplyser kirkeværge Torben Bill-Jessen.

Kirken har netop haft en udstilling af nogle af de effekter, der gemmer sig på kirkeloftet, og den udstilling har desværre fristet en person til at stjæle disse indsamlingsbøsser.

- Desværre har en person den 10. januar brudt låsen op og stjålet disse indsamlingsbøsser. Så skulle nogen vide, hvor indsamlingsbøsserne findes, bedes man henvende sig til kirkens kontor eller til Nordsjællands Politi, opfordrer Torben Bill-Jessen.

Helsingør Domkirke er åben alle hverdage mellem klokken 10 og 14, og det er blandt andet for at give folk mulighed for at nyde kirkerummet, hvor væggene er fyldt med malerier, udskæringer og kostbarheder, som mennesker i tidens løb har skænket kirken.

- Det gør det til en glæde og fornøjelse, at gå ind i Skt. Olai Kirke og mærke århundredes historie og stilheden, væk fra den pulserende købstad udenfor murene, lyder det fra kirkeværgen, som er ked af tyveriet og som derfor håber, at nogen kan genkende indsamlingsbøsserne og sørge for, at de kommer tilbage til rette ejermand.

Indsamlingsbøsserne har tidligere givet menigheden mulighed for at skænke penge til trængende medborgere.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?