26. maj 2020
Har kommunen de rette kompetencer til at sikre bevaringen af den historiske indre by? Det er et af emnerne, der vil blive drøftet på debatmødet, hvor borgmester Benedikte Kiær(K) er ordstyrer. Foto: Allan Nørregaard
Har kommunen de rette kompetencer til at sikre bevaringen af den historiske indre by? Det er et af emnerne, der vil blive drøftet på debatmødet, hvor borgmester Benedikte Kiær(K) er ordstyrer. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Historisk by og byggestil i Helsingør - men hvordan skal man gøre i praksis?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historisk by og byggestil i Helsingør - men hvordan skal man gøre i praksis?
Helsingør - 20. september 2019 kl. 07:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Espergærde: Igennem de senere år har der været en del debat og synspunkter om byudviklingen og byggestil i Helsingør Kommune. Synspunkterne har været såvel kritiske som positive, og for at få dette nærmere belyst har Helsingør Konservative Vælgerforening arrangeret et offentligt møde med temaet:

"Historisk by og byggestil i Helsingør - hvordan?"

Mødet finder sted torsdag 26. september klokken 19.00 i Espergærde Bibliotek, Salen.

Et panel bestående af eksperter og politikere vil komme med oplæg til debatten om Helsingørs fremtid som historisk by og om forventninger/krav til byggestil ikke alene i selve Helsingør men også i kommunens andre bymiljøer.

Op igennem 1970'erne blev der i Helsingør tilvejebragt vejledninger og planer om bevaring af huse, om facader og om skiltning i den historiske by. Nationalmuseet medvirkede med registranter af de gamle bygninger. Byrådet bakkede op, og det samme gjorde ejere og butiksejere. Helsingør blev et forbillede i hele landet for sin politik om at bevare den historiske by.

I dag, hvor kommunen satser på kultur og turisme, kan vi nyde godt af det banebrydende arbejde og den politik, som kommunen stod for dengang. Derfor er det en vigtig opgave for Byrådet fortsat at have fokus på det bygningsbevarende arbejde, ligesom det er væsentlig forudsætning, at den fornødne faglige ekspertise er til rådighed i forvaltningen.

Vores lokale debat kan ses i sammenhæng med den i medierne aktuelt løbende diskussion om sammenhængen mellem planlægning, byrum og arkitektur. Fremtrædende professorer fra landets arkitektskoler hævder, at arkitekterne har mistet indflydelse i forhold til investorer og bygherrer. I denne forbindelse rejses også spørgsmålet om dette stiller øgede krav til kommunerne som plan- og byggemyndigheder.

Borgmester Benedikte Kiær har sagt ja til at påtage sig rollen som ordstyrer.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?