21. februar 2019
Hotel Trouville, som det så ud i 1938.
Hotel Trouville, som det så ud i 1938.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Historien om de 8 badehoteller og 15 pensionater i Hornbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historien om de 8 badehoteller og 15 pensionater i Hornbæk
Helsingør - 13. august 2018 kl. 20:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kom med på en special byvandrig i Hornbæk og få den spændende historie om byens udvikling som Danmarks første turistby. I kølvandet på kunstnernes indtog i slutningen af 1800 tallet strømmede det københavnske borgerskab til Hornbæk. De første sommerhusområder blev udstykket. Hornbækbanen blev ført igennem fra Helsingør til Hornbæk og udviklingen tog endnu større fart. Alle i fiskerlejet opførte annekser i baghaven og udlejede så hovedhuset om sommeren. 8 badehoteller og 15 halvstore pensionater opførtes på få år. Der kom pludselig et helt andet liv i Hornbæk.

Hornbæk blev på få år transformeret fra et ydmygt fiskerleje til landets nok mest fashionable sted i sommerperioden. Specielt de 5 frøkener Anne Regine Friis, Johanne Buch, Meta og Ida Buck samt Vilhelmine Dahlerup udfordrede Hornbæk Kro's monopol, ved i løbet af ganske få år at etablere 4 større ikoniske badehoteller. På byvandringen vil vi bl.a. besøge det fashionable netop renoverede Hotel Hornbækhus og det sidste år topshinede Hotel Bretagne. Danmarks nok flotteste badehoteller i dag.

Turen koster kr. 150,- som inkluderer et glas god vin begge steder. Vi starter turen ved ankeret på havnen søndag den 19. august kl. 14.00 og den varer ca. 2 timer. Arrangør er Hornbækegnens Historiske Forening og Arkiv. Guide på turen vil være William Leedgaard.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk