18. juli 2019
Familiedramaet udspandt sig i et sommerhus på Tennisvej i Hornbæk en juli-nat i år. Foto: Thomas Olsen
Familiedramaet udspandt sig i et sommerhus på Tennisvej i Hornbæk en juli-nat i år. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Herretur endte med betinget fængselsdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Herretur endte med betinget fængselsdom
Helsingør - 14. september 2018 kl. 04:29
Af Sofie Dall Oxfeldt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fire mænd i alderen 29-37 år er blevet idømt 60 dages betinget fængsel for grov vold i Hornbæk.

En herretur i et sommerhus på Tennisvej i Hornbæk fik en helt forkert drejning, da fire mænd ankom til sommerhuset natten mellem den 20. juli og 21. juli i år. I sommerhuset lå en 34 år gammel granfætter til den ene og sov. Men det vidste hverken ejeren af sommerhuset eller de fire mænd, som er henholdsvis 29, 29, 36 og 37 år gammel.

- Vi ankom til sommerhuset kl. 00.30, hvor jeg så min granfætter ligge og sove i sofaen i annekset, som står ulåst. Der lugtede rigtig meget af alkohol, og han var meget fuld, da han vågnede, sagde en af de 29-årige ved Retten i Helsingør.

En løftet pegefinger
Stemningen mellem de fire tiltalte og den forurettede var i starten rolig, men eskalerede hurtigt og endte med politianholdelse af de fire mænd.

Da granfætteren vågnede af sin rus, konfronterede den 37-årige ham med en løftet pegefinger og sagde, at han havde genkendt ham i et fotoalbum. Det fik ifølge alle fire mænd situationen til at eskalere voldsomt.

- Jeg sagde til ham: "Hey - dig har jeg lige set i et fotoalbum." Derefter svarede han vredt tilbage, at jeg ikke skulle pege på ham, og så sagde jeg sætningen en gang til, men med pegefingeren nedad. Sådan forklarede den 37-årige mand i retten, der var meget uforstående overfor, hvordan hele episoden eskalerede.

Dæmoner i hovedet
Efter situationen med fotoalbummet var granfætteren meget aggressiv og udad reagerende. Han skubbede den 37-årige mand ind i en dørkarm.

- Der må have været dæmoner i hovedet på ham. Ellers kan jeg virkelig ikke forstå, hvordan man kan reagere, som han gjorde.

Forurettede for hele tiden op, og lige som de fire mænd troede, at han var faldet til ro, begyndte han at udvise aggressiv adfærd igen, hvor de tiltalte måtte forsvare sig selv med skub. Sådan forklarede alle fire tiltalte ved Retten i Helsingør.

Helt anden forklaring
Situationen var helt ukendt for granfætteren, da han skulle give forklaring i retten. Hverken episoden med fotoalbummet eller en positiv stemning kunne den forurettede nikke genkendende til.

- Allerede fra start kunne jeg mærke, at jeg ikke var velkommen. Alle fire var meget indadvendte, og jeg kunne fornemme, at de ikke havde rent mel i deres blod, sagde granfætteren i retten. Han erkendte at have drukket alkohol i form af øl, vin og gin/tonic i løbet af aftenen. Han afviste dog, at han var meget fuld.

Slag og spark i hovedet
Forurettede gik i gang med at pakke sine ting sammen, da de fire mænd ankom til sommerhuset i Hornbæk. Pludselig så han ud af øjenkrogen at han ville få et knytnæveslag.

Slaget ramte forurettede i hovedet, og han mistede sine briller. Sådan beskrev granfætteren selv forløbet.

- Jeg fik et slag bagfra, hvorefter jeg mistede mine briller og derefter bare ville beskytte mit ansigt. Derfor kunne jeg heller ikke se, hvem der slog og sparkede, men jeg følte, at de alle fire stod i en hestesko omkring mig, sagde granfætteren, der har mén efter hændelsen og stadig går til kontrol på sygehuset.

Fuldstændig grassat
Ejeren af sommerhuset, som også er onkel til en af de 29-årige, talte i telefon den pågældende aften med både granfætteren og den 29 årige mand. Forurettede var allerede kl. 20 aftenen forinden meget påvirket og endnu mere, da han ringede igen kort før midnat.

- Han talte om nogle brændte broer i familien, da jeg modtog et opkald kl. 20.00. Igen kl. 23.30 fik jeg et opkald, og der var humøret meget værre, sagde onklen, der var vidne i retten.

Onklen modtog senere på natten et tredje opkald fra den 29-årige og fik at vide, at granfætteren var ustyrlig, grov og voldelig. Han sparkede, slog og spyttede. Sådan forklarede onklen om opkaldet fra tiltalte og fortsatte:

- Han går fuldstændig grassat, når han drikker, fortalte onklen om den forurettede.

Dom fælder de tiltalte
Hvad der skulle have været en hyggelig sommerhustur endte altså for de fire mænd med 60 dages betinget fængsel. En af årsagerne er, at der i retten blev fremlagt dokumentation for brud på kæbe og andre skader på kroppen og i hovedet. Den forurettede henviste selv til en fagperson, der havde talt om intet mindre end 40 slag og spark.

De fire mænd er tiltalt for grov vold efter straffelovens paragraf 245.

Domsmandsretten idømte de fire mænd en betinget fængselsstraf på 60 dage. Betingelsen er 80 timers samfundstjeneste indenfor seks måneder. Alle fire tiltalte benytter sig nu af 14-dages betænkningstid.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede