12. juli 2020
På disse pladser i Helsingørs indre by vil Forsyning Helsingør opstille standpladser til indsamling af affald, som skal betjene de borgere, som bor steder, hvor der ikke er plads til opstilling af Illustration: Forsyning Helsingør
På disse pladser i Helsingørs indre by vil Forsyning Helsingør opstille standpladser til indsamling af affald, som skal betjene de borgere, som bor steder, hvor der ikke er plads til opstilling af Illustration: Forsyning Helsingør
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er planen for affaldssortering i city

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er planen for affaldssortering i city
Helsingør - 29. maj 2020 kl. 03:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forsyning Helsingør er klar med forslag til, hvordan borgerne i bykernen skal sortere affald.
Forsyning Helsingør har nu et forslag til, hvordan affaldssorteringen i bykernen i Helsingør tilrettelægges. Indsamlingen skal ske gennem beholdere i baggårdene og på 5 standspladser i bykernen med nedgravede affaldscontainere. Herved kan alle de 3.000 borgere i området få mulighed for at komme med i den nye affaldsordning med mere sortering ved husstanden. Indsamlingen af det sorterede affald i den gamle bykerne er forbundet med en del udfordringer - for eksempel pladsmangel, begrænsede adgangsforhold, æstetik, luftledninger og trafikale forhold. Derfor mener Forsyning Helsingør, at en kombinationsløsning med standpladser med nedgravede affaldsbeholdere i byrummet samt beholdere i de baggårde, hvor der er plads, er den bedste løsning.

- Når vi peger på en kombiløsning med både standpladser i byrummet og beholdere i baggårdene, så er det fordi, det er den løsningsmulighed, der giver den højeste genanvendelsesprocent af affaldet, den bedste service og den passer driftsmæssigt godt til den gamle bykerne. Og så er omkostninger rimelige ,fortæller Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør, i en pressemeddelelse.

Helsingør Kommune skal godkende forslaget om affaldsindsamling i bykernen herunder at lokalisere standpladserne i byrummet.

Kombiløsning med frit valg

Forsyning Helsingørs lægger op til, at der for borgerne i bykernen er frit valg mellem brug af standplads med nedgravede løsninger eller brug af beholdere i baggårdene - i forhold til sortering af fraktionerne metal, plast og papir.

I forhold til rest- og madaffald vil der blive placeret affaldsbeholdere i baggårdene såfremt, der er plads, og adgangsforholdene tillader det. De borgere, der ikke får beholdere i baggården til rest- og madaffald, skal i stedet bruge standpladser med nedgravede løsninger. Standpladser med nedgravede løsninger til rest- og madaffald - samt glas, metal, plast og papir giver det bedste indsamlingsresultat, når de placeres med udgangspunkt i de konkrete fysiske og trafikale forhold samt affaldsteknisk viden om borgernes adfærd i forhold til brug af sorteringsløsninger i det offentlige rum. Herunder vigtigheden af ikke at skulle gå for langt fra bolig til standplads.

De foreslåede placeringszoner er: Området ved Axeltorv, området omkring Sct. Anna Gade og Rådhustorvet, området ved Strandgade og Toldkammeret, området ved Stürups Plads og området ved p-pladserne på Jernbanevej

Fremover vil der kun i helt særlige tilfælde blive tilbudt afhentning af affald i de gammelkendte sække. Det skyldes både arbejdsmiljøhensyn samt, at opbevaring af madaffald ikke kan ske i sække.

Tidsplan
Forslaget skal godkendes i byrådet. Dermed fastlægges hvordan borgerne skal sortere i bykernen. Derefter vil Forsyning Helsingør starte dialogen med ejerne om de konkrete baggårdsløsninger.

Den nye affaldsordning betyder, at alle borgere i Helsingør Kommune skal i gang med at sortere husholdningsaffaldet

i fem fraktioner; plast, metal, papir/pap, rest- og madaffald. Første etape begyndte i februar 2020 for 1.700 rækkehuse eller etageboliger med fælles affaldsløsninger i Espergærde, Snekkersten og Kvistgård. Til efteråret er det planen at fortsætte udrulningen til resterende etageboliger

og rækkehuse med fælles løsninger i kommunen.

Tidspunktet for igangsætning af affaldssortering i bykernen afventer den politiske godkendelse i byrådet og afhænger af, hvordan den endelige løsning bliver. Indsamlingen vil i princippet kunne starte op ved de første husstande i efteråret 2020. I foråret 2021 begynder sidste etape, der omhandler villa-, parcel- og rækkehuse med individuelle løsninger - samt sommerhuse.

Den nye affaldsordning har til formål at øge sorteringen og genanvendelsen af husholdningsaffald. I dag genanvendes ca. 33 procent af husholdningsaffaldet i kommunen. Det nationale mål er 50 procent i 2022.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?