21. oktober 2021
Skolen i Bymidten er et eksempel på et byggeri, hvor Helsingør kommune har tænkt klima og bæredygtighed ind hele vejen igennem.
Skolen i Bymidten er et eksempel på et byggeri, hvor Helsingør kommune har tænkt klima og bæredygtighed ind hele vejen igennem.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her den eneste danske kommune, som er nomineret til EU-klimapris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her den eneste danske kommune, som er nomineret til EU-klimapris
Helsingør - 08. juli 2021 kl. 11:51

Helsingør Kommune er som den eneste danske kommune med i opløbet om at vinde den prestigefyldte pris som Europas mest grønne kommune i kategorien 20.000 - 100.000 indbyggere. Sammen med fem andre europæiske kommuner er Helsingør udpeget til finalen af juryen i The European Green Leaf Award.

arrow Læs også: Helsingør snydt for klimapris for andet år i træk

Helsingør Kommunes indsats på klimaområdet vækker anerkendelse både herhjemme og internationalt. I denne uge kom beskeden om, at Helsingør er indstillet til en finaleplads om prisen European Green Leaf Award. Mulige prisvindere er byer og kommuner på mellem 20.000 og 100.000 indbygger, der gør en særlig indsats for klimaet og kan bruges som eksempler til at inspirere andre byer rundt om i verden.

Helsingborg også med

Helsingør Kommune var også sidste år med i finalen, og det glæder borgmester Benedikte Kiær, at være blandt de udvalgte igen i år:

- Det var en meget tæt finale sidste år, og vi fik meget anerkendelse for vores indsats, når det gælder bæredygtighed og klimaindsats, hvor vi på flere områder er helt i front. Gennem det seneste år har vi sat endnu flere tiltag i gang, og derfor giver det god mening at melde os på banen igen i år. Og så krydser jeg fingre for, at vores svenske naboer fra Helsingborg Kommune vinder konkurrencen som europæisk klimahovedstad, som de er nomineret til - dvs. for byer over 100.000 indbyggere. Det ville være fantastisk, hvis vi begge vandt, siger borgmester Benedikte Kiær.

Aktiv klimapolitik

Også fungerende borgmester Claus Christoffersen glæder sig over finalepladsen:

- Vi har i årevis ført en aktiv klimapolitik, som har givet resultater, og bliver bemærket rundt omkring. Det er en udvikling, vi skal fortsætte i de kommende år, hvor vi satser endnu mere bæredygtigt og klimavenligt. Blandt andet ved at bygge en ny solcellepark, satse på elbusser og få taget fat på at separere regnvand og spildevand, så vi er klimasikret i fremtiden, siger fungerende borgmester Claus Christoffersen.

Seks kriterier

European Green Leaf Award ansøgningerne er i den tekniske evaluering blevet vurderet på seks kriterier: Klimaindsats, bæredygtig mobilitet, natur og biodiversitet, luftkvalitet og støj, affaldshåndtering og cirkulær økonomi samt vandkvalitet. Blandt de seks finalister var Helsingør Kommune den kommune, der samlet set scorede flest point.

Prisen uddeles efter planen den 9. september i den finske by Lahti.

Modtager Helsingør prisen vil kommunen blive grøn ambassadør i Europa i 2022 til inspiration for andre. Vinderen af titlen modtager desuden 75.000 euro til at iværksætte nye ambitiøse miljø- og klimatiltag i løbet af året.

- Helsingør Kommune og de andre deltagere i konkurrencen er blevet evalueret af internationale tekniske eksperter inden for seks områder: klima og energi, mobilitet, cirkulær økonomi, luftkvalitet og støj, natur og biodiversitet samt vand.

- Ud over Helsingør Kommune deltager følgende i finalen: Bistrita (Rumænien), Gavá (Spanien), Treviso (Italien), Valongo (Portugal), Winterswijk.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?