4. marts 2021
573 nye virksomheder kom til sidste år mens 51 måtte dreje nøglen om.Foto: Anna Møhl
573 nye virksomheder kom til sidste år mens 51 måtte dreje nøglen om.Foto: Anna Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helsingør fik 573 nye virksomheder sidste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helsingør fik 573 nye virksomheder sidste år

Samtidig er antallet af konkurser steget væsentligt sidste år, hvor 51 virksomheder måtte dreje nøglen om.

Helsingør - 27. januar 2021 kl. 21:08

573 nye virksomheder dukkede sidste år op i Helsingør Kommune, og det på trods af coronakrise og den økonomiske sikkerhed, der fulgte i kølvandet.

Det viser nye tal fra CVR, som regnskabsprogrammet Dinero har analyseret. Året før var antallet af nye virksomheder på 601.

- Det var svært at drive en virksomhed sidste år. Blandt andet fordi restriktioner gang på gang satte en alvorlig kæp i hjulet og gjorde det svært at drive en fornuftig forretning, siger Martin Thorborg, administrerede direktør i Dinero.

En lille nedgang

I 2019 blev der stiftet 601 nye virksomheder, så der er sket en lille nedgang i antallet af nye virksomheder.

På landsplan steg antallet af nystiftede virksomheder med en halv procent.

- Antallet af enkeltmandsvirksomheder steg fra den C. 11. marts til begyndelsen af december med syv procent. Det er en virksomhedsform, som medfører, at man hæfter personligt ved konkurs. Det tyder på, at iværksætterne stadig har mod på og lyst til at starte egen virksomhed, og det er da virkelig vigtigt, lyder det fra den administrerende direktør, Martin Thorborg.

Sammenligner man erhvervsudviklingen i Helsingør med de øvrige nordsjællandske kommer, placerer Helsingør sig i front, hvad antallet af nye virksomheder angår.

51 gik konkurs

Til gengæld stiger antallet af konkurser også væsentligt i Helsingør Kommune. Ifølge konkursstatistikken fra data- og analysevirksomheden Bisnode, blev 28 procent flere virksomheder erklæret konkurs i løbet af 2020 sammenlignet med året før. Antallet af konkurser i hele Danmark blev kraftigt reduceret med en nedgang på 33,3 procent sammenlignet med foregående år.

51 virksomheder gik nedenom og hjem i Helsingør Kommune i 2020. I hele Region Hovedstaden var der 2.640 virksomheder, som krakkede i 2020.dorte

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?