9. juli 2020
Michael Lind Olsen  kommer »hjem« til Helsingør med Thyras Bryg.  Foto: Jørgen C. Jørgensen
Michael Lind Olsen kommer »hjem« til Helsingør med Thyras Bryg. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helsingør-dreng står bag nanobryggeriet Thyras bryg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helsingør-dreng står bag nanobryggeriet Thyras bryg
Helsingør - 18. august 2019 kl. 04:52
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Michael Lind Olsen er med, når Danske Ølentusiaster holder ølfestival i Karmeliterklostret.

I Roskilde ligger nanobryggeriet Thyras Bryg. Det er stiftet for et år siden af den »gamle« Helsingør-dreng Michael Lind Olsen, der nu bor i Roskilde. På lørdag den 24. august kan man smage øllet fra Thyras Bryg til Ølfestival Karmeliterklostret 2019, som Helsingørafdelingen af Danske Ølentusiaster arrangerer.

Michael kalder sit bryggeri for et nanobryggeri, da bryggeriet er en del mindre end de elles små mikrobryggerier. Michael kan nemlig kun brygge 60-70 liter ad gangen, så for at følge med efterspørgslen, bliver flere af hans populære øl, som eksempelvis den prisvindende Über Doppel Bock, brygget hos lidt større bryggerier. I øjeblikket sælges hans øl hovedsageligt i Roskilde, men han håber, at se det på hylderne og hanerne i Helsingør også, for så vil Thyras Bryg for alvor være kommet hjem.

Øl i barndomsbyen
Der var studierne der i sin tid fik Michael til at flytte fra Helsingør til København. Sidenhen mødte han sin kone, Pernille Darling Rasmussen , der kommer fra Roskildeområdet, og så blev det i Roskilde familien bosatte sig. Selvom bopælen er i Roskilde, er tilknytningen til barndomsbyen stadig stor, blandt andet, fordi hele hans familie stadig bor der. Det er også derfor han er meget begejstret for, at skulle servere sit øl i barndomsbyen.

H. G. årgang 1993
Til Ølfestival Karmeliterklostret 2019 er repræsenteret to bryggere fra 3.Z. årgang 1993 fra Helsingør Gymnasium. Jens Høg Truelsen, der deltager på festivalen med Kronborg Bryghus, og Michael Lind Olsen gik nemlig i samme klasse på Helsingør Gymnasium. De to tidligere klassekammerater holder stadig kontakten og udveksler erfaringer fra bryggerverdenen. Men det er første gang, at de skal være udstillere til samme ølfestival.

Ølfestivalen i KArmeliterklostret på lørdag den 24. augustr finder sted mellem klokken 14 og 19.

Foruden Thyras bryg deltager følgende bryggerier: Gurre Bryghus, Thisted bryghus, Det våde får, Ghost Brewing, Hornbeer, Skands, Hvidovre Bryghus, Tikøb Bryghus, Höganäs Bryggeri (Sverige) samt en god håndfuld håndbryggere, herunder Kronborg Bryghus.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?