24. november 2020
Danmark i Bevægelse hedder en ny undersøgelser, hvor borgere bliver opfordret til at besvare et spørgeskema. Foto: Jens Astrup
Danmark i Bevægelse hedder en ny undersøgelser, hvor borgere bliver opfordret til at besvare et spørgeskema. Foto: Jens Astrup
Foto: Jens Astrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen deltager i stor national undersøgelse om bevægelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen deltager i stor national undersøgelse om bevægelse
Helsingør - 19. oktober 2020 kl. 14:04

For mange er cykelturen hjem fra arbejde eller gåturen med hunden en naturlig del af hverdagen. Nogle bevæger sig for sundhedens skyld, andre for velværets eller for det sociale samvær, der følger med, hvis man for eksempel går til fodbold, gymnastik eller fitness. Men der er også mange, der ikke bevæger kroppen ret meget.

Nu vil forskere på Syddansk Universitet undersøge, hvor meget vi bevæger os, og hvad der motiverer os til at komme ud over dørtrinnet, skriver Helsingør Kommune i en pressemeddelelse. Den viden er nemlig forudsætningen for, at flere kan få et mere aktivt liv.

Mulighed for at vinde 10.000 kroner

Derfor får cirka hver tiende voksen over 15 år i Helsingør Kommune nu et spørgeskema i deres e-Boks fra projektet 'Danmark i Bevægelse.' De, der får skemaet tilsendt, kan vinde 10.000 kroner skattefrit, hvis de svarer på spørgsmålene.

- I Helsingør Kommune er vi altid interesseret i at vide, hvordan vi kan skabe bedre muligheder for fysisk aktivitet. Skal vi prioritere de grønne områder højere, hvordan kan idrætshallerne blive brugt af flere, eller er det andre faciliteter, som vi skal satse på, for at alle kan få mere bevægelse ind i hverdagen. Det håber vi at få nogle svar på gennem undersøgelsen, siger borgmester Benedikte Kiær i pressemeddelelsen.

Flere kan være aktive

Danmark i Bevægelse er den største nationale måling af bevægelsesvaner herhjemme, og spørgeskemaet sendes til cirka 400.000 borgere over hele landet.

Undersøgelsen kobler oplysninger om bevægelsesvaner, adfærd og motiver sammen med data om de muligheder for fysisk aktivitet, der findes i hver enkelt kommune. Det er for eksempel cykelstier, idrætsanlæg og grønne områder. På den måde opstår der et Danmarkskort over potentialet for at få flere i gang med at være mere fysisk aktive, fremgår det af pressemeddelelsen.

Forskningsprojektet bliver dermed et værdifuldt værktøj til at prioritere og planlægge fremtidens indsatser i hver enkelt kommune, når der skal skabes et Danmark i Bevægelse. Projektet er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kr.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?