27. juli 2021
Historiker Christian Holm Donatzky er guide på byvandringen.
Historiker Christian Holm Donatzky er guide på byvandringen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helsingør: Byvandring med Erik af Pommern, handel og munke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helsingør: Byvandring med Erik af Pommern, handel og munke
Helsingør - 29. marts 2021 kl. 14:09

Hver lørdag i april klokken 12 kan man høre om Erik af Pommern, handel og munke, når History Tours åbner sæsonen med byvandringer om 1400-tallets Helsingør - første gang på lørdag den 3. april fra Havnepladsen ved Sveasøjlen.

For 600 år siden var Erik af Pommern konge i hele Skandinavien. Han fik enorm betydning for Helsingør, da han indførte Øresundstolden og gjorde Helsingør til stedet for opkrævningen af tolden. Dermed voksede Helsingør fra en lille by til at blive en af rigets vigtigste købstæder, og købmænd fra hele Europa kom forbi Helsingør. Tilmelding er påkrævet på info@historytours.dk, da der er forsamlingsloft.

Unik by
- Helsingør er den perfekte by at gå på byvandring i. Den er helt unik i Danmark, når det kommer til bevarede bygninger, siger historiker Christian Holm Donatzky, der er guide på vandringen.

Fra Havnepladsen går vandringen ad den middelalderlige Gl. Færgestræde. Turen går omkring markante bygningsværker som Skt. Olai Kirke og Karmeliterklosteret fra 1400-tallet - hvidebrødrenes gamle kloster er det bedst bevarede kloster i Skandinavien. Der var tre klostre i 1400-tallets Helsingør, så byen har vrimlet med munke i forskelligt farvede kutter. Turen slutter ved Kronborg, der er bygget uden på Erik af Pommerns gamle slot Krogen.

Bestilling på info@historytours.dk.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?