25. oktober 2021
Udover at have styret Helsingborgs Stad i fire mandatperioder, så har Peter Danielsson også spillet en rolle i national politik, som medlem af partiet Moderaternes ledelse. Foto: David G Lundin/Helsingborgs Stad
Udover at have styret Helsingborgs Stad i fire mandatperioder, så har Peter Danielsson også spillet en rolle i national politik, som medlem af partiet Moderaternes ledelse. Foto: David G Lundin/Helsingborgs Stad
Foto: David G Lundin
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helsingborgs stærke mand går af efter 15 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helsingborgs stærke mand går af efter 15 år

Helsingborgs borgmester Peter Danielsson genopstiller ikke til valget i 2022, oplyser han på Facebook. Den 47-årige konservative politiker har siddet på posten i over 15 år.

Helsingør - 16. september 2021 kl. 09:36
Af Andreas Norrie

Der kan komme til at ske store forandringer i det politiske landskab i Helsingborg og Skåne ved det svenske kommunalvalg i 2022.

Det står klart efter, at Peter Danielsson fra det konservative parti Moderaterne, nu har oplyst på sin Facebook-profil, at han ikke genopstiller til posten, men bliver perioden ud.

47-årige Danielsson, som også har siddet i den svenske riksdag, har været kommunstyrelsens ordførende i Helsingborg Stad i 15 år, hvilket er en post, der er sammenlignelig med en dansk borgmesterpost.

- Ved hvert valg, så har jeg året før valget stillet mig selv spørgsmålet om jeg har lyst til at stille op. Indtil nu har svaret hver gang været ja. Men i år føltes det anderledes. Jeg er 47 år, og har lyst til bruge de evner og kundskaber, som jeg har, i en ny sammenhæng, skriver han Facebook.

Samtidig understreger han, at han er stolt over udviklingen i Helsingborg, som han beskriver som en stærk, attraktiv og dynamisk by, som er godt rustet til fremtiden.

I hans borgmestertid er det blandt andet lykkedes at gøre byen til en større uddannelsesby ligesom der er sket byudvikling i stor stil. Det kan for tiden særligt ses i den nye bydel Oceanhamnen.

Ifølge den skånske avis Kvällsposten, så er det dog blevet noget sværere for Danielsson, som har et godt navn i sit parti, at styre kommunen.

Ved det seneste valg gik partiet nemlig noget tilbage og styrer kommunen i en koalition med de tre borgerlige partier Kristdemokraterne, Liberalerne og Centerpartiet. Samtidig er det sådan, at det i Sverige kontroversielle højrefløjsparti Sverigedemokraterne sidder på de potentielt afgørende stemmer i kommunfullmäktige, hvilket svarer til et byråd herhjemme.

Helsingborgs borgmester Peter Danielsson genopstiller ikke til valget i 2022, oplyser han på Facebook. Den 47-årige konservative politker har siddet på posten i over 15 år.Kort tid før Peter Danielssons beslutning meddelte også lederen af Malmøs Moderater Thorbjörn Teglhammer, at han heller ikke genopstiller. Altså en markant konservativ udskiftning i Skånes to absolut største byer.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?