12. december 2017
Hvis man er heldig kan man se søkonger på turen. Foto: Jan Hjort Christensen.
Hvis man er heldig kan man se søkonger på turen. Foto: Jan Hjort Christensen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havfuglesafari på Øresund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havfuglesafari på Øresund
Helsingør - 11. oktober 2017 kl. 16:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredagene den 13. og 20. oktober mellem klokken 12 og 15 oktober inviterer Øresundsakvariet og Helsingør Havne igen på spændende havfuglesafarier på Øresund. I de seneste år er der nemlig kommet rigtigt mange havfugle tiI Øresundsområdet måske grundet de store fødemængder som findes i Sundet.

- I rigtigt mange år har vi, grundet de store havfugleforekomster på Øresund, gerne ville arrangere havfuglesafariture for fugleinteresserede og nu er det faktisk lykkedes igen og for tredje år i træk. Turen er med fornem deltagelse af fugleeksperten og onitologen Jan Hjort Christensen fra Helsingør Havne som virkelig kender det nordlige Øresunds fugleliv, siger marinbiolog Jens P. Jeppesen fra Øresundsakvariet.

På turene regner guiderne fra Øresundsakvariet og Helsingør Havne med at være heldige at se Sule, Lommer, Alke, Lomvie, Søkonger, Tejst m.m. og mere sjældent Sodfarvet Skråpe og Mallemuk og hvis vi er meget heldige en søpapagøje el. Lunde som vi så på en af turene i 2016. Ellers er der chancer for at se en del havdykandefugle såsom Ederfugle, Sortand, Fløjsand mv. For slet ikke at tale om nogle af de mange andre trækfugle især rovfugle som i denne tid trækker fra Sverige til Danmark inden vinterens kommen.

Deltager bliver iført flydedragt og redningsvest og sejladsen foregår i en stor redningsbåd af RIB typen. Mødestedet er Øresundsakvariet og man skal være der 15 min. før afgang. Sejlturen varer ca. 2-2,5 timer og koster 450 pr. deltager og inkluderer entré til Øresundsakvariet på dagen samt dagen efter. Der serveres kaffe og kakao om bord.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk