29. september 2020
Forestillingen tager afsæt i Shakespeares tekster. Foto: Presse
Forestillingen tager afsæt i Shakespeares tekster. Foto: Presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: HamletScenen vil vise de unges liv og vrede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HamletScenen vil vise de unges liv og vrede
Opdateret 26. maj 2020 kl. 14:40
Helsingør - 20. maj 2020 kl. 20:32

Egnsteatret HamletScenen og kunstnerkollektivet EUTOPIA søger 15 unge til forestillingen »Lyden af os«

HamletScenen producerer i efteråret 2020 forestillingen »LYDEN AF OS« i samarbejde med kunstnerkollektivet EUTOPIA, hvor borgerinddragelse og nye veje for tværæstetiske møder står centralt som det kunstneriske omdrejningspunkt.

arrow Læs også: HamletScenen udskyder sommerens forestillinger

Projektets formål er at give stemme til unge, som på mange måder står udenfor det dagsordenssættende samfund. Med forestillingen ønsker HamletScenen og EUTOPIA at involvere Helsingørs unge borgere direkte som medvirkende på scenen. Med udgangspunkt i citater fra Shakespeares dramaer og sonetter vil unge fortælle personlige og almene historier fra grænseområdet - overgangslandet mellem barn og voksen.

LYDEN AF OS markerer samtidig, at HamletScenen tager et nyt scenerum i brug i Kronværksbyen på Kronborg. Det er ikke kun Helsingørs unge, der står på scenen. Et helt nyt teaterrum i Helsingør åbnes for første gang for teatret og for publikum.

Kraftfulde og skrøbelige

Lytter vi, forstår vi, husker vi? Vi, de voksne. Er barnets stemme hørt? LYDEN AF OS giver stemme til dem, de unge borgere. Deres syn på de voksne. På verden. På livet. Med afsæt i Shakespeares tekster udfordres de store spørgsmål. De unge taler direkte, uden censur, fra deres inderste. De fortæller hudløst om deres skjulte følelser. Om ensomheden, angsten. Usikkerheden. Om at se sammenhænge kun de forstår. Om håbet, fremtiden. Om drømmene, om det liv der kommer. Om en verden, der er deres i morgen. De provokerer, reflekterer og fabulerer. De er den fremtid, vi ikke tør se i øjnene.. 15 unge står på scenen. Kraftfulde og skrøbelige. De råber, de tier. De ser direkte på publikum, udfordrende, bedende, krævende: "Lyt til os."

HamletScenen i Helsingør søger cirka 15 unge mellem 13 og 17 år til forestillingen. Kan du synge, danse, eller spille et instrument? Kan du lide at fortælle historier? Måske du blot har lyst til at afprøve nye sider af dig selv. Måske drømmer du om at stå på scenen og være en del af den magiske udveksling mellem forestilling og publikum. Så har du en enestående chance nu.

- Der kræves ingen forudgående skuespiller- eller sceneerfaring. Men lyst og mod til at prøve nyt, udfordrende og intenst teater. Lyst til at komme tæt på en gruppe af mennesker, du måske aldrig ville have mødt. Lyst til at overvinde frygt og tvivl og dele en kunstnerisk unik oplevelse, der vil forandre dig og give minder for altid, lyder det fra arrangørerne.

De unge kommer i første omgang til et kort interview med instruktøren. Disse interviews afholdes i uge 22 + 23. Umiddelbart derefter får de unge besked, om de er med i forestillingen. For tilmelding til interview, kontakt Stine Ebbesen på mail: stine@hamletscenen.dk hurtigst muligt.

EUTOPIA fødtes i lyset af Aarhus 2017, europæisk kulturhovedstad. I Gellerup, midt i ghettoen. På to år skabtes en unik og anderledes fortælling. Projektet fortsætter nu som kunstnerkollektivet EUTOPIA i ind- og udland. Med udvikling og produktion af nye koncepter for scenekunst med borgerinddragende aspekter.

EUTOPIAs kunstneriske team består, Brigitte Christensen: scenisk koncept - instruktør, Catia Hauberg: visuelt koncept - scenograf og Nikola Diklic: musikalsk koncept - komponist

arrow HamletScenen gør borgere til hovedpersoner
25. februar 2020 kl. 06:03 Opdateret: kl. 13:27
arrow Gymnasier vil uddanne talenter til scenekunst
15. januar 2020 kl. 07:13 Opdateret: kl. 15:38
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?