30. september 2020
Vinterstemmer? er et opråb til verden mod den kultur, der sætter den fysiske ungdommelige krop i centrum. Forestillingen opføres på den gamle brandstation i Svingelport.
Vinterstemmer? er et opråb til verden mod den kultur, der sætter den fysiske ungdommelige krop i centrum. Forestillingen opføres på den gamle brandstation i Svingelport.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: HamletScenen gør borgere til hovedpersoner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HamletScenen gør borgere til hovedpersoner
Helsingør - 25. februar 2020 kl. 06:03

I år er der et nyt format på plakaten, når HamletScenen løfter sløret for årets første forestilling. ”Vinterstemmer” er en såkaldt borgersceneforestilling, hvor helt almindelige borgere gøres til hovedpersoner på scenen.

På HamletScenen i Helsingør byder 2020-sæsonen blandt andet på to borgersceneforestillinger i henholdsvis foråret og efteråret. Denne type af forestillinger er nyt for egnsteatret, da det er helt almindelige borgere uden skuespilerfaring, som står på scenen. Borgersceneforestillingerne skal give stemme til borgergrupper, som sjældent selv kommer til orde på scenen og generelt i det offentlige rum samt de grupper, der ikke normalt frekventerer byens kulturelle tilbud.

arrow Læs også: HamletScenen vil vise de unges liv og vrede
Et spændingsfelt

- HamletScenen arbejder i spændingsfeltet mellem scene og samfund med fokus på tværfaglighed, identitet, mangfoldighed og inklusion, og det er også nøgleordene, når vi taler om borgersceneforestillinger. Vi giver taletid til og sætter fokus på de grupper, der ofte bliver overset og på den måde håber vi, at vi kan få publikum op fra sæderne, så de kan blive inspirerede til at se verden og mennesker omkring dem i et nyt og andet lys, siger Lars Romann Engel, teaterdirektør og kunstnerisk leder af HamletScenen.

Alderdom lig handicap

"Vinterstemmer" er et opråb til verden mod den kultur, der sætter den fysiske ungdommelige krop i centrum. Den plastificerede fitnessverden, hvor alderdommen sættes lig et handicap. Et afsnit af vores liv, som vi ikke vil konfronteres med eller acceptere; sorgen, tabet, forfald og ældning. Et opråb til en verden, hvor erfaring ikke er værdsat, og hvor »smart i en fart« er succeskriterie. Hvor langsomhed, refleksion, anderledeshed ikke er værdi. Hvor døden, ensomheden, forfald og ældning oftest ikke reflekteres såvel samfund som i kunsten og teatret.

Vinterstemmer

Borgersceneforestillingen er blevet til i et samarbejde mellem HamletScenen og EUTOPIA med kunstnerisk leder Brigitte Christensen i spidsen, som er instruktør på "Vinterstemmer". Brigitte Christensen har gennem 30 år udviklet borgersceneforestillingsmetoden, som tager udgangspunkt i de mennesker, der medvirker.

- Med borgersceneforestillingerne bliver teatret drivkraften bag en ny og dybere forståelse mellem mennesker. Der opstår noget helt magisk, når mennesker med forskellig etnisk og social herkomst mødes på tværs af kulturer og alder, siger Brigitte Christensen.

Udover Brigitte Christensen består EUROPIAs kunstneriske team af Catia Hauberg, som er scenograf og ansvarlig for det visuelle koncept samt komponist Nikola Diklic med ansvar for det musikalske koncept.

"Vinterstemmer" får premiere den 26. maj og spiller frem til den 7. juni 2020 på den gamle brandstation i Helsingør. Billetter er i salg nu og kan købes pa www.hamletscenen.dk.

arrow HamletScenen udskyder sommerens forestillinger
01. maj 2020 kl. 06:57 Opdateret: kl. 16:07
arrow Gymnasier vil uddanne talenter til scenekunst
15. januar 2020 kl. 07:13 Opdateret: kl. 15:38
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?