12. december 2017
Hamlet fejres i den kommende weekend. Foto: Elsinore - Home of Hamlet/Facebook
Hamlet fejres i den kommende weekend. Foto: Elsinore - Home of Hamlet/Facebook
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hamlet-fejring i weekenden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hamlet-fejring i weekenden
Helsingør - 21. april 2017 kl. 07:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I den kommende weekend fra den 21. til den 23. april fejres det i forbindelse med William Shakespeares fødselsdag, at Helsingør er Hamlets hjemby. Weekenden i Hamlets tegn skydes i gang allerede fredag med uddelingen af Hamlets Talentpris, som gives til unge, som er særligt talentfulde inden for f.eks. naturvidenskab, iværksætteri og kunstnerisk talent. I år er 38 lokale unge nominerede og skal kæmpe om prisen i de fem forskellige kategorier. Vinderen i hver kategori kan se frem til en præmie på 10.000 kroner.

Parade og rundvisninger
Lørdag eftermiddag går Hamlet All Stars Street Parade gennem byen og slutter på Axeltorv, hvor der vil være taler, og den lokale skuespiller André Andersen vil optræde som Hamlet. Café disker i anledningen op med speciallavede Hamlet- og Ofelia-kager.

Søndag er det William Shakespeares fødselsdag, og det fejres med rundvisninger på HamletScenen på Kronborg Slot og den tilhørende Hall of Fame, der rummer en fotosamling, der går helt tilbage til 1816. Det vil være teaterdirektør og kunstnerisk leder på HamletScenen, Lars Romann Engel, som viser rundt og fortæller om verdens ældste Shakespeare-teater-tradition på Kronborg Slot - fra ihærdige studenter i telegraftårnet til Shakespeare Festival, der er en international kulturbegivenhed.

Til rundvisningen vil der desuden være flødeboller og konkurrencer. Arrangementet er gratis, men tilmelding er påkrævet. Mere information kan findes på Home of Hamlets Facebookside.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk