27. juli 2021
Svømmehallen på Gladsaxe Gymnasium er blevet omdannet til et multifunktionelt auditorium. Illustration: Dall & Lindhardtsen
gallery icon

Se billedserie

Svømmehallen på Gladsaxe Gymnasium er blevet omdannet til et multifunktionelt auditorium. Illustration: Dall & Lindhardtsen
Foto: Kirstine Mengel/Photographer Kirstine Mengel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hædrende omtale til Dall & Lindhardtsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hædrende omtale til Dall & Lindhardtsen

Helsingør-arkitekterne hædres for deres transformations-projekt på Gladsaxe Gymnasium.

Helsingør - 12. december 2020 kl. 19:57
Af Dorte Møller Rasmussen

I tegnestuen i Stephen Hansens smukke, historiske palæ i Strandgade 95 var der stor jubel i går. Det velrenommerede arkitektfirma opnåede nemlig »Hædrende omtale« i forbindelse med prisuddelingen af Årets Byggeri.

arrow Læs også: Helsingør-arkitekter tegner ny medie- og journalisthøjskole

»Fra svømmehal til auditorium« er ledetråden for det transformations-projekt, som Dall & Lindhardtsen har gennemført for Gladsaxe Gymnasium. Her er en svømmehal omdannet til auditorium og baderummet til studiezone, og på den måde er bygninger og lokaliteter, som var udtjente, blevet transformeret til fremtidssikrede lokaler.

Tegnestuen Dall & Lindhardtsen som i dag beskæftiger 17 medarbejdere i form af arkitekter, bygningskonstruktører, DGBN-konsulenter, arbejdsmiljøkoordinatorer, ingeniører og kommunikationsmedarbejdere, har 52 år på bagen, og gennem tiden har tegnestuen udført projekter i hele landet - hvad enten der har været tale om nybyggerier eller renoveringer af eksisterende bygninger.

- Vi river ikke bare ned for at rive ned - til gengæld føjer vi gerne flere lag til den bygningskultur, det miljø, den historie og den funktionalitet, som en bygning og et sted allerede rummer, hedder det blandt andet i tegnestuens værdinormer.

Og det er lige netop det mål, der er blevet opfyldt til fulde i transformations-projektet på Gladsaxe Gymnasium, som blev tegnet af Eva og Niels Koppel i 1956.

Rejsen fra Gladsaxe Gymnasiums svømmehal til multifunktionelt auditorie og studiezoner tager afsæt i en grundig analyse af bygningens bevaringsværdighed og historie, og resultatet lægger sig - ligesom det oprindelige byggeri - i spændingsfeltet mellem arkitektur og design, forklarer tegnestuen Dall & Lindhardtsen.

arrow Farvel til Dall & Lindhartsen
19. januar 2018 kl. 16:07 Opdateret: kl. 12:53
arrow Stort lokalt arkitektfirma udvider ejerkredsen
05. januar 2017 kl. 16:21 Opdateret: kl. 11:01
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?