11. august 2020
Kulturværftets leder, Michael Fock, kan udpege de første ti steder i Kulturværftet, hvor han gerne vil tage en pause og nyde atmosfæren og udsigten ud over Øresund, Kronborg eller det kommende søfartsmuseum.
gallery icon

Se billedserie

Kulturværftets leder, Michael Fock, kan udpege de første ti steder i Kulturværftet, hvor han gerne vil tage en pause og nyde atmosfæren og udsigten ud over Øresund, Kronborg eller det kommende søfartsmuseum.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Håndværkerkaos en uge før åbning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håndværkerkaos en uge før åbning
Opdateret 06. oktober 2010 kl. 09:28
Helsingør - 04. oktober 2010 kl. 06:00
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Helsingør: En vis kaos hersker på kulturværftet her en uge før åbningen. Døre mangler, flere trapper er ikke sat op, malerne har travlt og vinden har haft godt fat i plastikken, der dækker de manglende vinduer. Men Kulturværftet åbner alligevel, med et brag af en fest søndag den 10. oktober, og Michael Fock konstaterer, at det for cafeen og restaurantens vedkommende sker med mad udefra i den første måned.
arrow Læs også: Kultur-byggeri giver mega-regning

Men det er ikke det, han hæfter sig ved under rundvisning for Frederiksborg Amts Avis en uge før den officielle åbning. Som Kulturværftets leder ser han mulighederne - fortalt med både den store, brede pensel og helt ned til det helt konkrete:

- Forestil dig at gå op ad denne trappe med et glas hvidvin i hånden og gå ud på terrassen og nyde solnedgangen, med udsigt over byen og Kronborg, siger han fra tårnet i toppen af Kulturværftet, hvor udsigten ud over Kronborg, Øresund, Hven og ikke mindst Helsingør er ganske enestående.

- Vi har bevaret noget af den gamle værftsfortælling, og så folder vi en prisme ud over bygningen, som vi kan bruge til at fortælle Helsingørs historie - med Sundtolden, der gjorde Danmark rig, og med tiden som industriby med værftet. Og nu med Helsingørs forvandling til kulturby, forklarer Michael Fock
arrow Mega-vandskade på Kulturværftet
10. oktober 2010 kl. 00:11 Opdateret: kl. 21:57
arrow Kulturhus lænser kommunekasse
09. september 2010 kl. 11:00 Opdateret: kl. 08:17
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?