19. maj 2019
HH-Ferries Group færger på Helsingør-Helsingborg-overfarten får nye navne i forbindelse med, at rederiet på fredag går over til batteridrift.
HH-Ferries Group færger på Helsingør-Helsingborg-overfarten får nye navne i forbindelse med, at rederiet på fredag går over til batteridrift.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: HH-Ferries går over til batteridrift: Tag gratis med færgen på lørdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HH-Ferries går over til batteridrift: Tag gratis med færgen på lørdag
Helsingør - 06. november 2018 kl. 11:02
Af Dorte Møller Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har trukket ud, men nu sker det : på fredag den 9. november overgår to af HH-Ferries færger mellem Helsingør og Helsingborg til batteridrift.

HH Ferries Group har gennem de seneste måneder gennemført de sidste justeringer og test af lade- og batteriinstallationer, så Aurora og Tycho Brahe officielt kan indvies som verdens største batteridrevne passagerfærger, og det sker ved en festligholdelse på fredag den 9. november, hvor der klokken 14 er officiel indvielse.

- Vi er stolte af batteriprojektet, som gør det muligt for Aurora og Tycho Brahe at sejle på grøn el. Det betyder, at 60 procent af rederiets afgange nu bliver udført uden skadelige udslip til luften. Det har været alle anstrengelserne værd, og vi glæder os til at markere det med officiel indvielse den 9. november og åben færge den 10. november, hvor alle gående passagerer inviteres gratis med på de to færger mellem kl. 10 og kl. 18, så flest muligt kan fejre begivenheden med os, siger Johan Röstin administrerende direktør i HH Ferries.

Samtidig med at færgerne går over til batteridrift, får de også et nyt udseende. »Aurora« har allerede som den første fået nye turkisgrønne striber. Hvide skorstene erstatter de gamle sorte som et symbol og bevis på, at skorstenene ikke længere har nogen funktion, men at rederiet i stedet går over til grøn drift , og hvid folie påklæbet færgens sider, vidner om et forestående navneskift. Hvad navnet bliver, afsløres på fredag.

På lørdag den 10. november, kan gående passagerer komme gratis med færgerne mellem klokken 10 og 18.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede