25. november 2017
Stjålne smykker er i mindst 33 tilfælde blevet solgt videre som hælervarer. En 22-årig mand er nu varetægtsfængslet, mens Nordsjællands Politi leder efter en navngiven og kendt medgerningsmand. Foto: Arkiv
Stjålne smykker er i mindst 33 tilfælde blevet solgt videre som hælervarer. En 22-årig mand er nu varetægtsfængslet, mens Nordsjællands Politi leder efter en navngiven og kendt medgerningsmand. Foto: Arkiv
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Groft hæleri med smykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Groft hæleri med smykker
Helsingør - 18. marts 2017 kl. 04:59
Af Dorte Møller Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Effektivt og solidt politiarbejde førte onsdag klokken 14 til, at en 21-årig mand fra Helsingør med serbisk oprindelse blev anholdt og sigtet for groft hæleri med smykker. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Torsdag blev den unge mand fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Helsingør, og blev varetægtsfængslet i fire uger - frem til onsdag den 12. april.

Han nægter sig skyldig.
Medgerningsmand

På begæring af anklageren, Andreas Juul Bjørn, blev grundlovsforhøret holdt for lukkede døre. Når dommeren imødekom den begæring skyldes det, at der efter politiets opfattelse er i hvert fald en medgerningsmand på fri fod. Blandt andet kender politiet til en navngiven og kendt medgerningsmand, som ikke i avisen skal kunne læse, hvad hans sammensvorne er sigtet for, og hvad han forklarer.

Via sin forsvarer, advokat Jesper Storm Thygesen, erklærede den 21-årige sig villig til at svare på spørgsmål.

Familien var der
Et stort antal familiemedlemmer - herunder den tiltaltes unge kone og deres lille barn - var mødt op til grundlovsforhøret i Retten i Helsingør. Måske for at blive klogere på, hvad der er sket. Men det blev de ikke i denne omgang. For dommer Ida Louise Apostoli lukkede efter bare tre minutter dørene efter sigtelsen var blevet læst op, og hun havde ved grundlovsforhørets start gjort det klart, at der ikke blev lukket flere tilhørere ind, end der var stole til.

Professionel karakter
I følge sigtelsen har hæleriet med stjålne smykker haft en professionel karakter. Den sigtede og medgerningsmanden / - mændene har opbevaret, skjult og solgt stjålne smykker til en værdi af ikke under 130.000 kroner i perioden fra den 1. april sidste år og frem til onsdag klokken 14 i denne uge, hvor fælden klappede, og den 21-årige blev anholdt.

Smykkerne er i følge sigtelsen i 29 tilfælde blevet solgt videre til smykkebutikken Ny Fortuna på Østerbro i København, og i fire tilfælde til to butikker i Helsingør: Stjerne Smykker og Peters Ure og Smykker.

Den 22-årige valgte ikke at kære kendelsen om varetægtsfængsling i fire uger.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk