29. januar 2020
Planen for brugen af hospitalsområdet omfatter blandt andet seniorbofællesskab med 55 lejligheder efter den svenske model Boverian. En konceptet, som ifølge nichemediet Ejendomswatch.dk, udbydes af selskaberne Sjælsø  Management og  Balder. Illustration: Freja Ejendomme
Planen for brugen af hospitalsområdet omfatter blandt andet seniorbofællesskab med 55 lejligheder efter den svenske model Boverian. En konceptet, som ifølge nichemediet Ejendomswatch.dk, udbydes af selskaberne Sjælsø Management og Balder. Illustration: Freja Ejendomme
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grønt lys til gigantisk projekt på hospitalet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grønt lys til gigantisk projekt på hospitalet
Helsingør - 17. august 2018 kl. 04:10
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Samtidig oplyser ejendomsselskabet Freja Ejendomme, at alle grunde og bygninger i området er solgt videre.

På det seneste møde i By- Plan- og Miljøudvalget blev der sagt ja til at gå videre med at udarbejde en supplerende lokalplan for området i og omkring det lukkede hospital på Esrumvej, som Region Hovedstaden solgte til det statslige ejendomsselskab Freja Ejendomme, der skulle udvikle området, og sælge det videre.

arrow Læs også: Vil bygge yderligere 466 boliger på forladt hospitalsgrund

I forvejen har Byrådet godkendt en lokalplan for området, som giver mulighed for byggeri af 86 rækkehuse og et Rema 1000-supermarked.

Nu er selskabet kommet med en plan for byggeriet af området, som man ønsker skal danne rammen for en supplerende lokalplan, der i alt skal muliggøre yderligere cirka 466 boliger i form af primært lejligheder og ældreboliger.

Udvalget fastslog dog samtidig, at forvaltningens kritik af blandt andet for mange små lejligheder i projektet og for høje blokke ud mod Esrumvej også skulle inddrages i udarbejdelsen af den supplerende lokalplan.

Endelig fik udvalgsformand Christian Holm Donatzky(R) vedtaget, at der også skulle indføresw et krav om, at der skulle skabes en større forskelligartethed i forhold til lejlighedsstørelserne i de forskellige byggefelter.

Grunde er solgt videre

Alt peger indtil videre på, at der er penge bag boligprojekterne. For onsdag oplyste Freja Ejendommes salgschef Per Kondrup til fagmediet Ejendomswatch.dk, at alle byggefelter nu er solgt.

- Jeg kan ikke sige noget om, hvor mange forskellige, der har købt deroppe, og jeg kan heller ikke sig noget om pris, eller hvem, der har købt, siger han til Ejendomswatch.

Salgene er det endnu ikke tinglyst på tinglysning.dk.

På udvalgsmødet tirsdag var muligheden for at stille krav til 25 procent almennyttigt byggeri i projektet igen på dagsordenen. Det lykkedes dog ikke Enhedslistens medlem Haldis Glerfoss at få flertal for forslaget.

arrow Strid om almennyttigt byggeri på hospital
02. november 2017 kl. 03:58 Opdateret: kl. 13:00
arrow Supermarked og høje bygninger skaber splid
22. januar 2017 kl. 04:45 Opdateret: kl. 09:07
arrow Flertal imod undersøgelse af hospitalsgrund
25. december 2016 kl. 09:15 Opdateret: kl. 10:41