20. januar 2020
Til venstre står Jan Ryberg og serverer sin gløgg, der ifølge dommerudtalelsen var så stærk, at den fik det til at rykke i banditten...  I midten bliver der skænket af vinderen - en mild og modtagelig gløgg skabt af Flynderupgårdmuseet. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Til venstre står Jan Ryberg og serverer sin gløgg, der ifølge dommerudtalelsen var så stærk, at den fik det til at rykke i banditten... I midten bliver der skænket af vinderen - en mild og modtagelig gløgg skabt af Flynderupgårdmuseet. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gløggserie: At sjusse sig til Sverige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gløggserie: At sjusse sig til Sverige
Helsingør - 11. december 2016 kl. 19:59
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

At lave en god gløgg, handler om at finde den rette afstand til Sverige og være tæt på fiskegarn. Det er essensen af dommernes votering i årets gløggsmagning i Det Gule Palæ over for Skotterup Købmanden i Snekkersten.

arrow Læs også: Video og billeder: Vinderen af Årets Gløgg blev fundet

Frederiksborg Amts Avis var med, da dommerne voterede, og derfor kan avisen afsløre, at alkoholprocenten i gløggen beskrives som afstanden til Sverige.

Det nytter hverken noget at have en svensker siddende på skuldrene imens man drikker - eller lave en gløgg, der forsvinder i sød solnedgang, så man slet ikke kan se noget af Sverige...

Traditionen tro havde Stejlepladsgruppen inviteret til gløggsmagning søndag fra klokken 11.30 med deltagelse af over 100 mennesker. Dommerpanelet bestod i år af museumschef Majbritt Bager, politiker Pernille Vermund, forsikringsmægler Preben Zøllner og Wiibroe-formand Per Slot.

Vinderen blev den allerførste gløgg, som deltagerne smagte på, og den kom fra Flynderupgårdmuseet. Museumschef Majbritt Bager forklarede, at den var lavet tæt på museets udstilling af gamle fiskegarn fra netop området ved Skotterup.

Naturligvis spillede det ind, vurderede museumschefen, der under voteringen havde gjort opmærksom på sin mulige inhabilitet, men samtidig bedyret, at hun ikke havde prøvesmagt. Det var da også den meget søde, som panelet mente kom fra Flynderupgård Museet.

Se i billedserien, hvordan de tre andre finalister blev bedømt og få inspiration til ord, som man kan bruge til at beskrive gløgg.

arrow Årets gløgg skal kåres på Stejlepladsen
06. december 2018 kl. 07:12 Opdateret: kl. 13:38
arrow Billeder og video: Tættere på gløggens hemmelighed
11. december 2017 kl. 05:49 Opdateret: kl. 22:48
arrow Gløggsmagning: En smag af gammelt herreværelse
14. december 2015 kl. 09:31 Opdateret: kl. 09:47