16. oktober 2019
Det er femte gang, at Café Kaiser holder julemiddag. Billedet er fra 2016, hvor der også var fuldt hus til julemiddagen. Foto: Café Kaiser
gallery icon

Se billedserie

Det er femte gang, at Café Kaiser holder julemiddag. Billedet er fra 2016, hvor der også var fuldt hus til julemiddagen. Foto: Café Kaiser
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Glæden ved at give en rigtig julemiddag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glæden ved at give en rigtig julemiddag
Helsingør - 05. december 2018 kl. 20:18
Af Trine Lønbro Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

2014 har Café Kaiser holdt jul for byens hjemløse og enlige, og i år bliver naturligvis ingen undtagelse.

Julen handler om at hjælpe hinanden og gøre noget godt for andre, i hvert fald hvis man spørger Christian Wittendorf Christiansen, der driver Café Kaiser i Stengade. Hvert år siden 2014 har han derfor arrangeret en festlig julemiddag i cafeen, hvor alle byens hjemløse og enlige er inviteret til stor julebuffet med traditionel juleand og flæskesteg, sovs og kartofler og naturligvis med risalamande til dessert.

- Det plejer at være en superhyggelig middag, hvor vi får talt en masse. Flere af dem er kommet alle årene, så man er efterhånden begyndt at lære dem at kende, fortæller han.

Fra idé til tradition
Ideen til julemiddagen opstod, da Christian Wittendorf Christiansen i selskab Café Kaisers datidige kok, faldt i snak om, hvilke tiltag cafeen kunne gøre. Her blev brainstormet og noteret en masse ideer, og da samtalen faldt på en julemiddag for hjemløse og enlige, udviklede ideen sig langsomt til et koncept, der snart må kunne siges, at være blevet en af Café Kaisers faste traditioner. - Det startede, fordi vi gerne ville hjælpe, og da vi så, hvor vellykket julemiddagen var det første år, så tænkte vi, at det måtte vi gøre igen. Det er jo en fantastisk følelse at gøre noget for andre, som man kan se, gør dem glade, lyder det fra Christian Wittendorf Christiansen.

At samles om julen
Hvert år samler Café Kaisers julemiddag mellem 30 og 35 hjemløse og enlige, og så godt som al cafeens personale plejer at kigge forbi, selvom det er helt frivilligt. - Det er en frivillig arbejdsdag, hvor man er meget velkommen, men hvor der også er forståelse for, hvis man ikke kommer. Alligevel kommer stort set alle de ansatte - og det tror jeg, er fordi det er så hyggeligt et arrangement, fortæller han.

Midt på dagen
Siden den første julemiddag på Café Kaiser er der justeret lidt på konceptet. Første år blev julemiddagen afholdt den 24. december til aftensmad, men det er nu blevet rykket til midt på dagen klokken 12.00, så Christian Wittendorf Christiansen kan nå at holde jul hele to gange samme dag. - Siden vi startede med at holde julemiddag, har jeg fået en søn, og ham vil jeg jo også meget gerne holde jul med, lyder det.

Sponsorgaver
Udover den gode julemad er der også hvert år sørget for julegaver til middagens gæster. De er sponsoreret af juleglade forretninger og privatpersoner, der også gerne vil støtte op om arrangementet.

- Det er typisk et par vanter og huer, tæpper, soveposer, slik og lignende som vi får og kan pakke ind som gaver. I år har Røde Kors doneret nogle gaver, men mange af dem kommer fra private lokale, der har hørt om arrangementet, fortæller han og tilføjer, at han er taknemlig over den opbakning arrangementet får. Det meste af maden givet af cafeen, men også et par store fødevareleverandører har i år spædet lidt til det gode arrangement. Julemiddagen er gratis at deltage i for hjemløse og enlige.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede