22. september 2020
Sådan her så springvandet på Simon Spies Plads ud søndag morgen. Foto: Niels Petersen
Sådan her så springvandet på Simon Spies Plads ud søndag morgen. Foto: Niels Petersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gerningsmænd bag Simon Spies-hærværk fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gerningsmænd bag Simon Spies-hærværk fundet

Det var tre unge drenge, der natten til søndag lavede drengestreger på Simon Spies Plads, hvor de smed med stole og borde.

Helsingør - 14. september 2020 kl. 14:20
Af Christopher Valeur
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved 3-tiden natten til søndag var tre ukendte gerningsmænd på færde, da de smed stole og borde, fra de nærliggende caféer og barer, i springvandet på Simon Spies Plads, ligesom de tømte en trillebør med blomster i springvandet.

De var dog ikke ukendte gerningsmænd længe, for da Michael Lagoni, indehaver af Lagoni Kaffebar, der ligger ved siden af pladsen, om søndagen tjekkede overvågningsbillederne igennem, var det nemt at identificere de unge drenge, hvorefter det var lige til at finde frem til de unge gerningsmænd.

- Der var tre unge drenge, som var nemme at se på overvågningsbillederne. Vi kontaktede nogle af de unge i vores netværk for at høre, om de genkendte drengene, hvilket de kunne. Jeg rettede så henvendelse til den ene dreng på en rolig, høflig måde, og han erkendte, at det var ham og to venner, som havde lavet hærværket, fortæller Michael Lagoni.

Ryddede selv op

Drengene kom søndag aften forbi springvandet på Simon Spies Plads, hvor de fik lov at rydde op efter dem selv. De kan ligeledes se frem til en regning fra Helsingør Kommune, der nu skal ordne vandet i springvandet, efter der kom jord og blomster i. Yderligere straf kan de dog ikke se frem til, fortæller Michael Lagoni.

- Jeg ville politianmelde det, men jeg fik medlidenhed med dem. Det er nogle unge drenge, der godt kunne se, at de havde lavet noget dumt. Det er drengestreger, så nu har de fået en stille reprimande, siger han.

De tre unge drenge stjal ligeledes to cykler, der stod parkeret på Simon Spies Plads.

Har debatten om sexisme taget overhånd?