21. januar 2021
Cellerne i Helsingør Arrest her bag Helsingørs politistation var ved smitteudbruddet helt fyldt op. Foto: Andreas Norrie
Cellerne i Helsingør Arrest her bag Helsingørs politistation var ved smitteudbruddet helt fyldt op. Foto: Andreas Norrie
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fyldt arresthus ramt af stort corona-udbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyldt arresthus ramt af stort corona-udbrud

Helsingør Arrest har siden fredag været ramt af et alvorligt smitteudbrud. Hele det faste personale er sendt hjem i isolation, og de indsatte er isoleret på værelserne

Helsingør - 23. november 2020 kl. 15:05
Af Andreas Norrie

Der er blevet handlet resolut og ikke taget nogen chancer i Helsingør Arrest, som for tiden er fyldt helt op med de 69 indsatte, som lokalerne på Prøvestenvej har kapacitet til, da først en og siden flere fængselsbetjente blev konstateret positive med Covid-19.

Sådan lyder det fra institutionsleder Lene Møller-Nielsen, der også er ansvarlig for Horserød Statsfængsel.

- Status var hurtigt, at vi havde 9 smittede ansatte og to smittede indsatte. Og vi mangler stadig svar fra mange test. Derfor har vi valgt at sende hele personalet hjem i selvisolation, og droppe alle aktiviteter for de indsatte, siger Lene Møller-Nielsen til Frederiksborg Amts Avis.

Den første smittede var en ansat torsdag.

- De ansatte vender først tilbage efter de alle er teste negative to gange. Rent praktisk blev alt personale, også det administrative, sendt hjem og hele arresten blev rengjort inden et særlig forstærkningshold af fængselsbetjente rykkede ind, forklarer hun.

En del af Kriminalforsorgens forstærkningshold befandt sig dog i forvejen på stedet, og derfor var man også nødt til at indkalde personale fra Vestre Fængsel i København.

- Vores tilknyttede overlæge har hele tiden været i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, og vi har også haft podevognen ude, forklarer hun videre.

Indsatte tager det pænt

For de indsatte betyder smitte-udbruddet et stop for alle aktiviteter, og et stop for planlagte besøg.

- Jeg synes, at de har taget det pænt, og været meget forstående overfor situationen. Vi har forsøgt at imødekomme de indsatte med mere telefontid, og vi har også udleveret nogle små spillekonsoller uden internetadgang, forklarer institutions lederen.

Det er forventningen, at arresthuset vil kunne gå tilbage til normale forhold i løbet af en uges tid.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?