25. oktober 2021
Arrangørerne havde bevidst valgt en form, som adskilte sig fra den traditionelle paneldebat.
gallery icon

Se billedserie

Arrangørerne havde bevidst valgt en form, som adskilte sig fra den traditionelle paneldebat.
Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fuldt hus til debat om vores grønne dilemmaer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fuldt hus til debat om vores grønne dilemmaer

60 deltagere var mødt op for at diskutere alt fra spildevand til el- og varmeforsyning til Helsingørs grønne tværpolitiske netværks første offentlige møde.

Helsingør - 13. oktober 2021 kl. 10:07

Mere end 60 engagerede borgere og byrådskandidater var samlet til livlig rundbordsdebat om den grønne omstillings dilemmaer i Helsingør Kommune tirsdag aften i store sal i Toldkammeret. Faktisk var der tale om en udsolgt debataften.

arrow Læs også: DEBAT: Borgerne både kan og vil deltage i beslutningerne

Snakkelysten var stor, da en en samling af kommunens borgere skulle diskutere tre grønne dilemmaer om henholdsvis el- og varmeforsyning, udledning af spildevand i Øresund samt den øgede biltrafik i kommunen. Deltagerne var bænket ved borde med 6-7 personer omkring og skulle tage stilling til, hvordan de ville løse problematikkerne inden for de forskellige områder og dilemmaer. Det gav stor diskussion samt udveksling af holdninger og perspektiver ved bordene.

Dilemmadebatten var arrangeret af Helsingørs nystartede, grønne tværpolitiske netværk, der pt består af repræsentanter fra Alternativet, Socialdemokratiet, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Nye Borgerlige. Repræsentanterne fra de fleste øvrige partier var dog også mødt op, og noget tyder på, at netværket fremover vil vokser med flere partier repræsenteret, samt borgerrepræsentanter og medlemmer fra de forskellige miljø- og klimaorganisationer, der også var mødt op, lyder det fra netværkets stiftere, som er Helene Liliendahl Brydensholt fra Alternativet og Lone Grønhøj Frandsen fra Socialdemokratiert. Foruden Lone og Helene var følgende byrådskandidater fra netværket sat til at styre samtalerne ved de forskellige borde: Kira Danholm, LA, Malte Jacobsen, EL , Daniel Boalt Petersen, S, Betinna Svinggaard, S, Jeanne Højstrøm, NB, Max Tranebæk, DF, Morten Hvidberg Greve, ALT, og Mette Skamris, ALT

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?