23. juli 2021
Den samlede omsætning i Forsyning Helsingør er 502,8 mio. kr.Foto: Presse
Den samlede omsætning i Forsyning Helsingør er 502,8 mio. kr.Foto: Presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsyning Helsingør fik overskud på 9,5 mio. kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsyning Helsingør fik overskud på 9,5 mio. kr.

Regnskabet for Forsyning Helsingør-koncernen viser overskud, øget omsætning og fortsat investeringer i anlæg og infrastruktur. oplyser det kommunalt ejede selskab i en pressemeddelelse.

Helsingør - 07. juni 2021 kl. 10:07

Forsyning Helsingør har udgivet årsrapporten for 2020 - herunder årsregnskabet. Regnskabet viser, at Forsyning Helsingør har en sund økonomi. Samtidig er virksomheden finansielt veldrevet og formår både at holde stabile priser samt en høj forsyningssikkerhed. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Ekstra skorsten har en særlig funktion

- Regnskabet for 2020 er tilfredsstillende. Tallene viser, at Forsyning Helsingør-koncernen er sund og veldrevet. Vi tjener de penge, vi skal på de konkurrenceudsatte aktiviteter, og udviklingen er fornuftig på de andre regulerede områder. Det er vigtigt, at vi fortsætter arbejdet med at sikre konkurrencedygtige priser og fastholde et langsigtet perspektiv i vores investeringer, så vi værner bedst muligt om fællesskabets værdier. Det gavner både vores kunder og forsyningssikkerheden, forklarer Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

Overskud
Regnskabet viser et overskud efter skat på 9,5 mio. kroner. Overskuddet i 2020 stammer fra aktiviteterne inden for el, varme, vand og gadelys - samt sideordnede aktiviteter i serviceselskabet samt et "regnskabsteknisk" overskud i vandselskaberne.

Den samlede omsætning for Forsyning Helsingør var i 2020 på 502,8 mio. kroner - mod 468,6 mio. kroner i 2019. Stigningen kan primært henføres til øget afsætning af blandt andet vand og el.

Flere store anlægsprojekter
I 2020 har vores samlede investeringer i materielle anlægsaktiver været på 164,0 mio. kroner. Det drejer sig fx om færdiggørelsen af det ny vandværk i Snekkersten og omlastecentral på Skibstrup Affaldscenter til modtagelse af sorteret madaffald og restaffald. Det er et noget lavere beløb end i 2019, hvor tallet var 309,9 mio. kroner. Forskellen skyldes primært afslutningen af store anlægsprojekter

som fornyelsen af Helsingør Kraftvarmeværk samt klimasikringsprojektet ved Gummistranden.

- Vores investeringer i 2020 i værker, anlæg og infrastruktur har været investeringer i vores fælles fremtid. Forsyning Helsingør bliver nødt til at udbygge og renovere, hvis vi skal fastholde en høj forsyningssikkerhed og en høj kvalitet i vores service og leverancer. Derfor vil der også i indeværende år blive investeret i fx en ny genbrugsplads, bedre affaldssortering og renovering af Sydkystens Renseanlæg, siger Jens Bertram.

arrow DEBAT: Magtesløshed over Forsyning Helsingør
21. maj 2021 kl. 10:00 Opdateret: kl. 10:00
arrow DEBAT: Bravo Forsyning Helsingør - men lidt sent
21. maj 2021 kl. 06:40 Opdateret: kl. 14:53
Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022