24. oktober 2021
Dette tårn og et udhus kaldet hønsehuset har gennem årene givet masser af arbejde til sagsbehandlere og jurister i kommunens forvaltning. Foto: Andreas Norrie
Dette tårn og et udhus kaldet hønsehuset har gennem årene givet masser af arbejde til sagsbehandlere og jurister i kommunens forvaltning. Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forslag om tilladelse til tårnbyggeri i landsby faldt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forslag om tilladelse til tårnbyggeri i landsby faldt
Opdateret 31. oktober 2016 kl. 13:36
Helsingør - 29. oktober 2016 kl. 05:13
Af Andreas Norrie

Et forslag, som skulle tillade tårne og rytterlys på alle tage i landsby faldt, da sagen blev drøftet i Økonomiudvalget, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Sagen om den omstridte Svinggården i Borsholm, som er ejet af Hanne og Per Faxe, tog på det seneste møde i Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget en uventet drejning, da et flertal bestående af Konservatives tre medlemmer Anders Drachmann, Morten Westergaard og John Calberg indstillede, at der blev lavet en ny lokalplan for Borsholm landsby, der tillader alle husejere at opføre tårne eller rytterlys på tagene. En sådan lokalplan ville med ét også lovliggøre Svinggårdens omstridte tårn, som det tidligere blev besluttet skulle fysisk lovliggøres, rives ned, efter Natur- og Miljøklagenævnet havde underkendt kommunes lovliggørende lokalplan. Mere alvorligt for kommunen er også, at sagen har medført et erstatningskrav fra ejerne af Svinggården af en størrelse på 13 millioner kroner. Erstatningskravet handler også om udhuset - også kaldet »hønsehuset«, der også ifølge en tidligere byrådsbeslutning skulle rives ned.

arrow Læs også: Travlt år for Natur-fredningsforeningen

På samme møde i udvalget bakkede et noget større flertal op om forslag fra Peter Poulsen(S) om, at der skal laves en ny lokalplan for Borsholm, der tillader alle udhuse over 50 kvadratmeter.

Kiær bakkede ikke op
Tidligere i denne uge blev begge sager diskuteret på mødet i Økonomiudvalget, hvor alle Byrådets partier er repræsenterede. Her valgte et flertal bestående af Benedikte Kiær(K), Anders Drachmann(K), Henrik Møller(S), Jan Ryberg (Lokaldemokraterne),Marlene Harpsøe(DF) og Bente Borg Donkin at stemme for, at der skal laves en ny lokalplan, som tillader udhuse på alle gårde i Borsholm. Imod stemte Haldis Glerfoss(EL) og Christian Holm Donatzky(R).

Omvendt var opbakningen til forslaget om en ny lokalplan for Borsholm, der tillader tårne og såkaldte rytterlys, knap så stor. Hos Konservative valgte forslagsstilleren Anders Drachmann at stemme for, mens borgmester Benedikte Kiær undlod at stemme. Derudover støttede Jan Ryberg(Lokaldemokraterne) forslaget. Imod stemte Henrik Møller(S), Haldis Glerfoss(EL), Marlene Harpsøe, Bente Borg Donkin(SF) og Christian Holm Donatzky(R).

Ligesom på mødet i Teknik-, Miljø- og Klimudvalget så deltog Venstres Johannes Hecht-Nielsen ikke behandlingen af sagen på grund af inhabilitet.

Sagen skal endeligt afgøres på mødet i Byrådet mandag aften.

arrow Byråd gør omstridt »hønsehus« lovligt
03. november 2016 kl. 03:59 Opdateret: kl. 06:37
arrow Flertal vil give alle ret til at bygge tårne
09. oktober 2016 kl. 06:05 Opdateret: kl. 15:09
arrow Omstridt tårn skal alligevel rives ned
12. juni 2016 kl. 09:10 Opdateret: kl. 13:36
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?