22. september 2019
Kommunen støtter som en del af indsatsen på området Kirkens Korshærs herberg Stubben på Stubbedamsvej. Foto: Lars Skov
Kommunen støtter som en del af indsatsen på området Kirkens Korshærs herberg Stubben på Stubbedamsvej. Foto: Lars Skov
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsigtig optimisme: Lidt færre hjemløse i kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsigtig optimisme: Lidt færre hjemløse i kommunen
Helsingør - 11. september 2019 kl. 20:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

: For første gang i årevis falder antallet af hjemløse. Men faldet er stadig beskedent lokalt.

Ny rapport fra VIVE, det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd, viser, at antallet af hjemløse i Helsingør Kommune fra 2017-2019 er faldet fra 94 til 89 personer. Mere præcist kommer resultaterne fra en tilbagevendende national hjemløsetælling. På nationalt plan er der tale om et fald på 3 procent fra 2017 til 2019. Faldet er ifølge VIVE indenfor den statistiske usikkerhed, men peger på en stagnation i antallet af hjemløse, hvilket er en ny udvikling. I Helsingør Kommune er udvalgsformanden derfor også kun forsigtig optimist.

- Det er for tidligt at juble, men jeg vil gerne forsigtigt glæde mig over, at der de seneste år er blevet lidt færre hjemløse i Helsingør Kommune. Vi har flere rigtig gode indsatser i gang - lad mig bare nævne et par af de nyeste, HelsingBo og vores skæve boliger for eksempel - og jeg håber, at vi nu kan være nået et vendepunkt, siger Social- og Sundhedsudvalgets formand Marlene Harpsøe(DF) i en pressemeddelelse udsendt af Helsingør Kommune.

Hun peger på, at en kommunen de senere år, hvor man tilgengæld har oplevet betydelige stigninger i antallet af hjemløse, har taget en række initiativer.

For første gang i årevis falder antallet af hjemløse. Men faldet er stadig beskedent lokalt.

Det drejer sig blandt andet om, at der fra og med 2018 blev der afsat midler til borgere i kommunens eget hjemløsetilbud, Pensionatet i Hornbæk. Indsatsen er med til at give hjemløse borgere den nødvendige støtte til at finde en bolig, og til at klare sig i boligen efter indflytningen. Derudover er der bygget 6 nye "skæve boliger", som huser hjemløse borgere, som ellers har svært ved at bo i en almindelig boligforening. I den forbindelse er der også ansat en social vicevært, der støtter og guider borgene, som bor i de skæve boliger - dette med henblik på, at de på sigt skal bo for dem selv i egen bolig.

En anden indsats handler om, at Helsingør Kommune har fået puljemidler til et 3 årigt projekt "Helsingbo", som retter sig mod unge hjemløse i alderen 18-25. Her oprettes muligheder for at bo sammen med andre unge, hvor der samtidig fokuseres på, at bo i egen bolig på sigt.

Endelig bliver der givet støtte til herberget Stubben, der drives af Kirkens Korshær, samt hvert år oprettet et vinterherberg.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede