17. september 2021
Manden fik en betinget dom på 60 dages fængsel.
Manden fik en betinget dom på 60 dages fængsel.
Foto: Ann-Sophie Meyer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forretningsmand slog gravid kæreste: - Det var i afmagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Forretningsmand slog gravid kæreste: - Det var i afmagt

En 46-årig mand er ved Retten i Helsingør blevet dømt skyldig i vold mod sin daværende gravide kæreste. Han slipper dog med en betinget dom.

Helsingør - 02. august 2021 kl. 19:51
Af Philip Horup

Anklagemyndigheden gik efter en ubetinget dom til en 46-årig mand fra Helsingør, men straffen endte med at blive noget mildere. Den midaldrende mand var ellers tiltalt for »adskillige tilfælde« af vold - begået over en treårig periode på henholdsvis en villavej i Helsingør, et sommerhus i Tisvildeleje, og i en boligblok i Helsingør - rettet mod mandens daværende kæreste. Kæresten var tilmed gravid i en del af perioden, hvor volden angiveligt stod på.

Godt nok blev domsmandsretten overbevist om, at parforholdet havde været voldeligt, men retten fandt alene tiltalte skyldig i vold i to tilfælde, og ikke over en treårig periode, som anklagemyndigheden ellers hævdede.

Læge: Hun var i krise

Den voldsramte kæreste havde ellers samlet bevismateriale sammen i form af billeder og lydfiler, og et lægebesøg tyder på, at kvinden bevidst begyndte at samle skyts ind, som kunne fælde den voldelige kæreste. Således tog hun en efterårsmorgen i oktober 2018 ned forbi lægen, hvor hun - ifølge lægeerklæringen - fremviste blå mærker - angiveligt efter slag - på begge overarme.

- Hun ønsker blot, det bliver registreret, påpeger lægen, og det var da også langt fra første gang, at kvinden var forbi lægen med fysiske skader i perioden.

To måneder tidligere henvendte hun sig til den samme læge, og her var der tydelige mærker efter slag.

- Der ses mærker efter slag ved øje og ved arm. Tilsete virker krisepræget. Opfordres til kontakt til Røntofte Krisecenter med det samme, fremgår det af lægeerklæringen.

Foruden billederne, lydfilerne og lægens undersøgelser har i alt syv vidner afgivet forklaring i forbindelse med sagen.

Erkendte selv volden

Det er usikkert, hvorfor forholdet kørte af sporet for parret, der ellers midt i det hele kunne se frem til at blive forældre.

Kvinden var gravid i perioden omkring sommeren og efteråret 2018, hvor Retten i Helsingør fandt det bevist, at volden stod på.

I en af lydfilerne erkender tiltalte blankt, at han har slået den nu tidligere kæreste en enkelt gang »i afmagt«. Lydfiler som desuden indeholder et lydspor bestående af klask, gråd og skænderier.

Søster måtte hjælpe

Under en sommerhustur var den også gal. Et - fremgår det af dommen - detaljeret og troværdigt vidneudsagn fra forurettedes søster, som fandt sin søster forslået i sommerhuset, lod ikke meget tvivl være tilbage; der var tale om voldsudøvelse af omfangsrig karakter.

Derfor blev den 46-årige mand, der driver forretning i eget navn i flere nordsjællandske byer, dømt for to tilfælde af vold.

At volden havde stået på over en treårig periode kunne ikke fastslås, blandt andet fordi billederne og lydfilerne ikke var daterede.

Synes du, at kommunen er der for dig?