4. august 2021
De gamle hospitalsbygninger i midten af grunden skal danne rammen om en »landsby højden«.Illustration: Freja Ejendomme
gallery icon

Se billedserie

De gamle hospitalsbygninger i midten af grunden skal danne rammen om en »landsby højden«.Illustration: Freja Ejendomme
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forladt hospital skal blive til en landsby i højden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Forladt hospital skal blive til en landsby i højden
Helsingør - 13. juni 2019 kl. 03:57
Af Andreas Norrie

Der er i dag allerede ved at blive opført rækkehuse ud mod Klostermosevej på den sydlige del af det gamle hospitalsområde ved Esrumvej ligesom et Rema 1000 supermarked står klar.

arrow Læs også: Nysgerrige borgere ville høre om gammelt hospital i nye klæder

Imidlertid mangler der stadig en supplerende lokalplan for resten af området, som er ejet af det statslige ejendomsselskab Freja Ejendomme.

På det seneste måde i By-, Plan- og Mijøudvalget skulle medlemmerne tage stilling til en række ændringer i projekterne bag lokalplanen, som er undervejs.

Det drejede blandt andet om størrelsen på boligerne, antallet af boliger, placering af parkeringspladser og mulighed for hoteldrift.

- Grundlæggende synes jeg, at planerne ser gode ud, og projekterne er langt mere interessante end de første tegninger, som vi så. Der er også lagt mere vægt på fællesskab, siger udvalgsformand Christian Holm Donatzky(R).

I det oprindelige grundlag for lokalplanen var der lagt op til, at der i det såkaldte delområde 2 og 3, som ligger ud mod Esrumvej mellem vejen og det gamle hospital, var der blev stillet krav om, at der kunne bygges 90 boliger med en gennemsnitsstørrelse på 100 kvadratmeter, hvoraf 20 procent skulle være på 120 kvadratmeter. Nu har ejendomsselskabet på vegne af en investor søgt om i stedet at kunne opføre 110 boliger med en gennemsnitsstørelse på 81-82 kvadratmeter i form af boliger fra 53 til 105 kvadratmeter.

- Jeg har ikke noget problem i, at der kommer nogle mindre boliger, som også bliver betalbare. Det vigtige er, at vi holder fast i variationen. Derfor stiller vi stadig krav om, at 20 procent af boligerne skal være på 105 kvadratmeter, siger Christian Holm Donatzky(R).

Store planer for hovedbygning

Udvalget har gennem Freja Ejendomme fået et tilsendt et projektforslag fra selskabet Athena Partners ved navn »Landsby i højden«, som omhandler delområde 5 og 6.1, som er de gamle patient- og behandlerbygninger, hvor der skal være plads til 300 boliger, plejecenter, ungdomsboliger, restaurant i stueetagen, fælles fitnessaktiviteter og opholdsrum. På hver etage skal der være en varieret fordeling af lejligheder i forskellig størrelse med en gennemsnitstørrelse på 90-92 kvadratmeter.

- Det er et spændende projekt, og her betyder de mange fælles faciliteter også, at folk kan klare sig med mindre plads. Her valgte vi dog at stile krav om parkering i terræn, fordi det her muligt at lave parkering i to etager under boligerne, siger Holm Donatsky,

I samme forbindelse sagde udvalget også ja til, at der i de to gamle hospitalsbygninger kan indrettes et hotel eller lignende. Endelig indgå et seniorbofællesskab lavet ud fra det svenske Boverian-koncept med en atriumgård i midten også i grundlaget for den kommende lokalplan. Dette bofællesskab skal placeres på byggefelt 6,2, som ligger bag Rema-supermarkedet ud mod den eksisterende nabobebyggelse.

Udvalget valgte med forskellige præciseringer og krav at lade de nye ønsker fra ejendomsselskabet danne grundlag for den kommende lokalplan.

arrow Nyt liv i stort forladt hospitals-højhus
04. september 2019 kl. 04:30 Opdateret: kl. 14:41
arrow Sådan skal det gamle hospital udvikles
30. august 2019 kl. 20:09 Opdateret: kl. 11:56
arrow Nu åbner byens første REMA 1000
20. november 2018 kl. 04:15 Opdateret: kl. 15:41
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?