9. maj 2021
Kirsten Thorup har fået overvælden god kritik for den seneste roman. Foto: Sofie Amalie Klougart
Kirsten Thorup har fået overvælden god kritik for den seneste roman. Foto: Sofie Amalie Klougart
Foto: Sofie Amalie Klougart
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forfattermøde med Kirsten Thorup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forfattermøde med Kirsten Thorup
Helsingør - 30. oktober 2020 kl. 10:04

Hun af en af dansk samtidslitteraturs helt store skikkelser. Hun modtog Nordisk Råds litteraturpris i 2017, og i år er hendes seneste roman udkommet til overvældende god kritik. Mød Kirsten Thorup 26. november klokken 19 på Biblioteket Kulturværftet til en samtale med Klaus Rothstein om "Indtil vanvid, indtil døden" - en roman om kærlighedens og krigens galskab.

Kirsten Thorups "Indtil vanvid, indtil døden" er en roman om kærlighedens og krigens galskab. Et portræt af en kvinde, som for enhver pris vil være loyal mod sin mand, men insisterer på at forholde sig neutral til nazismen - alt imens vold, angst og modstand spreder sig på den indre front: kvindernes og børnenes krig.

Scenen er sat i efteråret 1942. Et overfyldt tog bevæger sig ned gennem det mørklagte Tyskland. Med om bord er den unge danske kvinde Harriet, som har efterladt sine to små sønner på et børnehjem i Ålsgårde og er nu på vej mod München. Hendes mand, Gerhard, er blevet skudt ned over Østfronten, hvor han kæmpede på tysk side mod kommunismen, og midt i sorgen brænder Harriet efter at handle, konfrontere sig med krigen og bidrage med noget.

Arrangementet foregår på Dækket, 2. etage. Tilmelding på billetten.dk eller på biblioteket.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?