16. juli 2020
Inge Weingarte fra Helsingør Forfattergruppe er en af folkene bag de fire forfatterarrangementer i Toldkammeret. Foto: Arkiv
Inge Weingarte fra Helsingør Forfattergruppe er en af folkene bag de fire forfatterarrangementer i Toldkammeret. Foto: Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forfattergruppe står bag fire nye arrangementer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forfattergruppe står bag fire nye arrangementer
Helsingør - 30. januar 2020 kl. 20:39
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helsingør Forfattergruppe står bag fire nye forfattermøder. Det er et af resultateterne af Toldkammerets Åbne Kontor, hvor borgerne selv skaber begivenhederne.

Døren går op, og hvem kommer ind? Det lyder som noget fra en børneudsendelse, men faktum er, at Toldkammeret i Helsingør oplever stor succes med sit Åbne kontor, hvor borgerne selv har mulighed for at komme med deres idéer og i fællesskab med Toldkammeret få realiseret disse idéer til kulturarrangementer. Senest har Forfattergruppen Helsingør taget initiativ en række af forfatteraftener med start i Vinterferien.

arrow Læs også: Udskyder bogfestival

Hver måned inviterer Toldkammeret til Åbent Kontor, hvor byens borgere kan komme forbi, lufte deres ideer og tanker og få mulighed for at sidde og arbejde på ideerne på Toldkammeret og få inspiration og sparring fra dem, som arbejder i huset til daglig.

- Er der god kemi og energi, ja så bliver det til noget i en fart. Det oplevede vi for ganske nylig, hvor to lokale forfattere kom ind ad døren med en rigtig god idé, der passer lige ind i det nye koncept, hvor det er borgerne programmerer huset, fortæller Elisabeth Momme, daglig leder af Toldkammeret.

De to forfattere - Inge Weingarte og Lise Muusmann - der kiggede forbi Åbent Kontor, repræsenterer Forfattergruppen Helsingør. Det er et fællesskab for forfattere, der skriver i alsidige genrer - fra fantasy, historie, samfundskritik, krimi over til digtning. Mødet resulterede i en aftale om hele fire forfatteraftener henover vinteren og foråret, hvor publikum tages med ind i bl.a. krimigenren, de historiske romaner og lyrikgenren af forfatterne selv.

Børne- og ungelitteratur i fokus i Vinterferien

Første arrangement er allerede i skolernes Vinterferie og har fokus på to børne-unge-titler. Her tager de to forfattere Lise Muusmann og Estrid Dyekjær os igennem deres bøger om hhv. Det Røde Lyn og Idas nye verden. Arrangementet henvender sig især til familier og større børn og unge og finder sted 11. februar, kl. 19.00, og der er fri entré.

- Vores ønske er at give forfattere mulighed for selv af fortælle om de forskellige genrer, de arbejder indenfor. I dag udgives der dagligt et utal af bøger, hvor det for den enkelte lokale forfatter er vanskeligt at trænge igennem til publikum, som "endnu ukendt". Derfor vil det med arrangementerne i Toldkammeret være en kærkommen lejlighed til at promovere de enkelte forfatteres udgivelser,siger Inge Weingarte.

Der er Åbent Kontor den sidste torsdag i måneden fra kl. 14-17, så går du selv og pusler med en idé til et arrangement, så kig forbi, lyder det fra Toldkammeret.

arrow Ny bestyrelse i Forfattergruppen
15. januar 2020 kl. 10:34 Opdateret: kl. 10:34
arrow Bogmesse holder planlægningsmøde
28. november 2019 kl. 11:10 Opdateret: kl. 11:10
arrow Tegninger af Helsingør og fortællinger om PET
28. maj 2019 kl. 04:09 Opdateret: kl. 17:07
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?