17. juni 2019
Der har været frygt for, at folk kunne komme alvorligt til skade, hvis de begav sig ind i det forladte museum, som i en periode blev brugt som et uofficielt grafitti-galleri. Foto: Lars Skov
Der har været frygt for, at folk kunne komme alvorligt til skade, hvis de begav sig ind i det forladte museum, som i en periode blev brugt som et uofficielt grafitti-galleri. Foto: Lars Skov
Foto: Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forfaldent museum bliver revet ned i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forfaldent museum bliver revet ned i år
Helsingør - 08. april 2018 kl. 04:32
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nedrivningen af det gamle tekniske museum på Nordre Strandvej bliver en halv million dyrere. Det kom frem på sidste byrådsmøde.

Der er masser af kommunale anlægsprojekter i gang eller under planlægning, men det er ifølge forvaltningens sagsfremstilling svært at beregne nøjagtigt i hvilket regnskabsår, hvor de bevilligede penge bliver brugt. Det skyldes, at eksempelvis udbud og behandling af lokal- og kommuneplaner kan skubbe et byggeri fra et regnskabsår til et andet. Det var baggrunden for, at Byrådet på mødet tirsdag godkendte en omprioritering af kommunens anlægsramme, der betyder, at 61,7 millioner kroner bliver flyttet til anlægsrammen i år og til 2019. Samtidig blev der iøvrigt flyttet 91,4 millioner kroner fra 2017 til i år, så det hele ender med, at anlægsrammen for 2018 ender med at blive på lidt over 262,1 millioner kroner.

arrow Læs også: Svar: Nedrivning er blevet genudbudt

Stadion-millioner flyttes
Blandt de millioner, der flyttes, er 44 ud af de 57,6 millioner kroner, som er afsat til byggeriet af et 1.divisionsstadion på Gl. Hellebækvej. Det fremgår af sagsfremstillingen, at årsagen er det fejlslagne udbud af byggeriet, der nu skal gå om. Det billigste bud viste sig nemlig at være over 20 millioner dyrere end budgetteret.

- Projektet ventes tidligst igangsat i slutningen af 2018, kan man læse i dagsordenteksten. Indtil resultatet af udbuddet kom frem, så lød køreplanen for projektet på, at første spadestik skulle tages i marts i år.

Tillægsbevilling
En af de projekter, som skal gennemføres i år, er nedrivningen af Teknisk Museums gamle bygninger ved Sommariva, som har stået forladte og forfaldne hen siden museet blev flyttet til Fabriksvej for 18 år siden. i 2006 blev bygningen solgt til Helsingør Kommune, hvilket ikke medførte, at der skete yderligere.

En af årsagerne til, at der ikke skete noget med bygningerne var, at kommunen i en periode gerne ville beholde byggeretten på grunden, som ligger bag det fredede Lappestensbatteri. Dette ønske har man dog droppet set i lyset af, at kommunen i forbindelse med stadion-projektet får mulighed for at bygge den grund på Nordre Strandvej, hvor fodboldstadionet ligger.

Nedrivningen blev vedtaget før jul, hvor der blev afsat 2 millioner kroner på budgettet.

På byrådsmødet blev der vedtaget en tillægsbevilling på en halv million kroner til arbejdet.

Den halve million skal dække forøgede miljøomkostninger i forbindelse med nedrivningen. Hvis ikke der bliver givet en tillægsbevilling, så kan nedrivningen ikke gennemføres, lød det fra forvaltningen.

arrow Holder byrådet nedrivning hemmelig?
23. august 2018 kl. 10:46 Opdateret: kl. 10:46
arrow Mulighedernes Sommariva
09. april 2018 kl. 09:37 Opdateret: kl. 09:37

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede