7. august 2020
På Værtsmuseet kan børnene prøve at blive skibsbygger for en dag. Foto: Presse
gallery icon

Se billedserie

På Værtsmuseet kan børnene prøve at blive skibsbygger for en dag. Foto: Presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: For fuld skrue: Bliv skibsbygger for en dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For fuld skrue: Bliv skibsbygger for en dag
Helsingør - 15. juli 2020 kl. 09:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byg dit eget træskib ved høvlbænken i Værftsmuseet, få savsmuld på bukserne og hold tungen lige i munden, mens sømmene slås i. Skibene skal selvfølgelig også have et navn, og måske skal der flag på eller andet sjov. Værftsmuseet & Maritimt Værksted Hal 16 sætter fokus på skibsbyggeri og lader børnene opleve lidt af Værftstidens stemning. Det sker tirsdag, onsdag og torsdag den 28., 29. og 30. juli mellem klokken 10 og 14.

å Den Røde Plads mellem museet og Biblioteket Kulturværftet opstilles et vandbassin udlånt fra Øresundsakvariet. Her søsættes skibene kl. 12 og kl. 13 med levende musik og lidt godt til ganen. Der kan man også afprøve, om skibet flyder godt, og om elastikmotoren virker.

Samtidig er der åbent i det Maritime Værksted Hal 16, hvor man kan gå over og se, hvordan mændene arbejder med at sætte rigtige skibe i stand.

Aktiviteten er primært for børn mellem 5 og 10 år ifølge med en voksen. Skibene kan bygges hele dagen, og der vil være en hjælpende hånd fra de ansatte. Man kan lade sig inspirere af de udstillede skibsmodeller og prøve at kalfatre et skibsdæk.

Museet indretter aktiviteten, så reglerne i forhold til coronasmitte overholdes. Derfor foregår skibsbyggeriet i 3 hold á 10 børn pr. dag. Holdene ligger kl 10, 11 og 12 alle tre dage.

Det er gratis at kigge på, men ønsker du at bygge et skib koster det 20,- kr. til materialer. Mød op i tøj, der kan tåle lidt snavs. Tilmelding senest mandag d. 27. juli på email: kaa03@helsingor.dk

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?