19. april 2019
Kvinden blev anholdt torsdag eftermiddag klokken 14.37. Foto: Lars Skov
Kvinden blev anholdt torsdag eftermiddag klokken 14.37. Foto: Lars Skov
Foto: Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: For anden gang på et halvt år: Mor sigtet for trusler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For anden gang på et halvt år: Mor sigtet for trusler
Helsingør - 08. oktober 2018 kl. 12:19
Af Trine Lønbro Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En mor til et formodet bandemedlem blev fredag varetægtsfængslet for vidnetrusler mod forældre til tiltalte i hjemmerøveri-sagen, der torsdag blev behandlet ved Retten i Helsingør.

En mor til et formodet medlem af banden Loyal To Familia (LTF) blev fredag ved middagstid varetægtsfængslet i 14 dage sigtet for vidnetrusler.

arrow Læs også: Presset af LTF: Tre unge dømt i sag om hjemmerøveri

Dagen forinden havde hun været tilhører i en sag mod tre unge mænd, der var tiltalt for at stå bag et mislykket hjemmerøveri mod en dengang 59-årig mand på en adresse i Horserød.

Selv er kvindens søn også fængslet for hjemmerøveriet, men da hans sag behandles særskilt, blev den ikke behandlet i retten torsdag.

Under retsmødet afgav de tre unge mænd fyldestgørende og detaljerede forklaringer om hjemmerøveriet, og her forklarede de blandt andet, hvordan kvindens søn skulle have presset dem til at begå hjemmerøveriet og en lang række andre tyverier og indbrud. Alternativet var nemlig ifølge de tre tiltalte tæv eller enorme dummebøder.

Afbrød forklaring
De detaljerede, negative forklaringer om sønnen provokerede den lyttende mor i sådan en grad, at hun pludseligt og højlydt afbrød en af de tre tiltalte, en ung mand på 20 år, mens han var i færd med at forklare sig. Hendes hurtige og bestemte bevægelser fik stolen til at skramle, inden hun med hastige skridt gik mod retssalens udgang. Med et par andre kvinder lige i hælene, passerede hun en anden kvindelig tilhører - moren til den tiltalte, der netop var blevet afbrudt - mens hun på arabisk vredt henvendte sig til hende med en strøm af hårde lyde.

- Hold din kæft, svarede den tiltaltes mor beordrende, inden hun igen måtte tage imod en arabisk kommentar.

Ifølge sigtelsen skulle den oprevede kvinde, have kaldt den tiltaltes mor for luder, hvorefter hun skulle have sagt noget i retningen af: »Din søn er færdig. Jeg slår dig ihjel«.

Truslerne fortsatte
Udover de hårde ord inde i retten skulle kvinden sammen med en gruppe andre kvinder være gået ud af retsbygningen umiddelbart efter, at de havde forladt retslokalet. Her havde de mødt faren til en af de andre tiltalte, som de også lod få en kommentar med på vejen. Her skulle kvinden angiveligt have sagt: »I hunde, I ved, hvad der kommer til at ske«.

Under grundlovsforhøret erkendte kvinden, at havde kaldt den tiltaltes mor for luder, men hun nægtede at skulle have truet hende. Hun nægtede ligeledes at have truet faren til en af de andre tiltalte og forklarede, at hun ikke kendte ham og derfor aldrig kunne finde på at henvende sig sådan til ham.

Kvinden blev tilbage i maj dømt for trusler mod vidner i samme sag. Her fik hun 60 dages fængsel.

14 dage
Kvindens datter samt to andre kvindelige pårørende var blandt tilhørerne ved fredagens grundlovforhør.

De rejste sig op under mødet og bad dommeren om at få lov at vidne i sagen, da de var dybt uenige i sigtelserne og ikke mente, at kvinden havde afsagt trusler i retten torsdag. Dommeren måtte afvise deres ønsker og henvise til, at der ikke er vidneforklaringer ved grundlovsforhør. Kvinden blev varetægtsfængslet i 14 dage, og det var med tårer og bævrende underlæber, at de pårørende igen måtte sige på gensyn.

Kvinden har nu fjorten dage til at kære rettens afgørelse.

arrow Sigtede for hjemmerøveri lader sig frivilligt varetægtsfængsle
05. august 2018 kl. 04:49 Opdateret: kl. 12:12
arrow Unge mænd forsat fængslet i sag om brutalt hjemmerøveri
07. juni 2018 kl. 21:06 Opdateret: kl. 14:48
arrow Endnu en mand anholdt i sag om hjemmerøveri
23. marts 2018 kl. 12:41 Opdateret: kl. 12:41

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede