19. januar 2020
Krovejen i Hornbæk anno cirka 1890.
gallery icon

Se billedserie

Krovejen i Hornbæk anno cirka 1890.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fokus på Hornbæk havn og fiskerleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fokus på Hornbæk havn og fiskerleje
Helsingør - 18. juli 2019 kl. 09:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På søndag den 21. juli er Aase Kjær guide på en byvandring, der fokuserer på Hornbæk Havn og fiskerleje.

Før i tiden gjorde stranden Hornbæk kendt som Danmarks Riviera. I dag er det nok havnen, som er byens vartegn, som trods stor aktivitet tilbyder en maritim ro, nærhed, autenticitet og gådefuldhed, som både byens gæster og egne borgere søger. Her kan man lide at være. På turen fortælles historien om Danmarkshistoriens mest berømte redningsaktion, som satte byen effektivt på landkortet, lidt om Englandskrigene og byens 10 kaper-skippere, hvis indtægter i 1812 gjorde fiskerlejet til landets absolut smukkeste. Ca. 60 år senere kom det store kunstnerindtog med bl.a. Krøyer, Drach­man og Locher, der forandrede byen for altid.

På turen kan man se fiskerlejet med dets trillestier, kirken og høre om havnens etablering og udvikling fra fiskerihavn til lystbådehavn og begrebet moleræs.

Turen starter ved ankeret på havnen klokken 14.00. Den varer knap 2 timer. Turen koster 120 kroner og inkluderer en kop kaffe, vin, øl, eller vand i Hornbæk Bådeklub, samt et 16 siders illustreret hæfte om Hornbæks historie.