13. juni 2021
Samlet om den gyldne spade. Fra venstre ses: Uddannelseschef Niels Holm, formand for kursistrådet Julia Alfa Jensen, arbejdsmiljørepræsentant Gitte Bisgaard, afdelingsleder Brian Kaae og rektor Trine Larsen. Foto: Olivia Løvenring / HF & VUC Nordsjælland
gallery icon

Se billedserie

Samlet om den gyldne spade. Fra venstre ses: Uddannelseschef Niels Holm, formand for kursistrådet Julia Alfa Jensen, arbejdsmiljørepræsentant Gitte Bisgaard, afdelingsleder Brian Kaae og rektor Trine Larsen. Foto: Olivia Løvenring / HF & VUC Nordsjælland
Foto: Presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første spadestik taget til HF & VUC's nye city-skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første spadestik taget til HF & VUC's nye city-skole

HF & VUC tog i går det første spadestik til skolen på hjørnet af Kongevejen og Gl. Banegårdsvej.

Helsingør - 11. maj 2021 kl. 10:00
Af Dorte Møller Rasmussen

Om bare et års tid står den nye skole, der skal huse HF & VUC Nordsjælland, klar til at tage imod de første elever. Det er i hvert fald planen.

arrow Læs også: DEBAT: Inden næste spadestik

I går blev det første spadestik symbolsk taget til den nye skole i Helsingør, og dermed kom byggeriet i gang. Med en lille, men festlig ceremoni satte HF & VUC Nordsjælland den gyldne spade i jorden. Hermed begynder et byggeri til 60 millioner, der forventes at stå klar i foråret 2022.

- Det er en dag i uddannelsens tegn, siger rektor Trine Larsen.

- Selvom vi har fået tegnet en utroligt flot bygning, så glæder vi os allermest til indholdet. Det bliver en daglig fest at se glade kursister og ansatte myldre rundt imellem hinanden. Det kommer til at give liv til både huset og Helsingør by, siger rektor.

Når skolen er færdig, får cirka 30 medarbejdere og 300 studerende deres daglige gang på skolen på hjørnet af Kongevejen og Gl. Banegårdsvej, kun ca. 700 meter fra Helsingør station.

Selve skolebygningen er på cirka 2.500 kvadratmeter. Den opføres i røde mursten ligesom den tidligere Skolen ved Kongevejen, som ligger ved siden af, og som nu er en del af Skolen i Bymidten.

Den nye skole skal afløse HF & VUC's Helsingør-afdeling, som i dag bor til leje på Montebello. Skolen er tegnet af Christensen & Co Arkitekter og bygges af entreprenørfirmaet Juul & Nielsen. HF & VUC Nordsjælland er bygherre for den nye skole.

Tidligere har Helsingør Kommune stået for nedrivning af den tidligere bygning på stedet, en gymnastiksal, samt etablering af udenomsarealer, herunder stier, parkering, beplantning med videre.

arrow Eleverne vil blive i skolen
12. maj 2021 kl. 14:18 Opdateret: kl. 14:18
arrow Asbest-fund på skole koster én million ekstra
19. januar 2021 kl. 21:06 Opdateret: kl. 14:49
arrow DEBAT: Helsingør skal være en uddannelsesby
05. januar 2021 kl. 09:27 Opdateret: kl. 09:27
Hvor langt tror du Danmark når ved EM