27. maj 2020
Bevæget af vand er titlen på Annette Wiers udstilling.
Bevæget af vand er titlen på Annette Wiers udstilling.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Følsom kunstner bevæget af vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Følsom kunstner bevæget af vand
Helsingør - 23. oktober 2019 kl. 20:06
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Anette Wier har skabt en meget personlig og tankevækkende udstilling om sin betagelse af vand. Der er fernisering i Galleri Orange på lørdag.

Annette Wier er en kunstner, som siden sin uddannelse på Danmarks Designskole har gået sine egne veje med sit menneskelige og poetiske sprog. Det kan man se på den udstilling »Bevæget i vand«, som åbner på lørdag i Galleri Orange på Nordhavnsvej 2. Udstillingen åbnes klokken 14 af sognepræst Kirsten Winther.

Annette Wier mikser videnskab og kunst, for at få sit budskab frem , og det er der kommet en meget personlig og tankevækkende udstilling ud af, fortæller galleriejer Georg Reinhard Mathiasen.

- Annette er en dygtig og sensitiv kunstner der med sin følsomhed og sit intellekt, skaber værker med en nærmest æterisk intimitet. Inspirationen henter hun fra et af verdens vigtigste elementer: vand. Hun omformer, indtager og har et tæt og intenst samspil med sit emne. Dette afstedkommer (som en fødsel) et tæt på levende og bevægende resultat på både papir og lærred, forklarer Georg R. Mathiasen.

Annette har igennem sine mange år som selvstændig kunstner opøvet sit helt eget »sprog« fyldt med associationer og referencer til det magiske i at blive skabt og leve i et uendeligt univers.

Kunstneren selv siger, at når man interesserer sig for mennesket, må man også interessere sig for vand.

- Vandet er om noget mester i at ændre form, finde vej og huske. Det cirkulerer kloden rundt, strømmer gennem vore kroppe, gennem jorden, op i himlen og ned igen, vedholdende og livgivende. Tænk hvis vi kunne læse den historie vandet bærer, hvis vi kunne være som vandet. Vandet udtrykker om noget bevægelsen og den evigt foranderlige verden. Kunne vi mennesker lære noget af vandet? Det er nogle af de tanker jeg har gjort mig i disse nye malerier og tegninger, lyder det fra Annette Wier.

Udstillingen kan ses frem til den 16. november. Galleriet har åbent onsdag til fredag: 12-17 og lørdag 10-14.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?