25. september 2021
Det er denne store spættede sæl, som har bragt Øresundsakvariet i forlegenhed.
gallery icon

Se billedserie

Det er denne store spættede sæl, som har bragt Øresundsakvariet i forlegenhed.
Foto: Øresundsakvariet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fødende sæl! Tyk sæl skabte stor ståhej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødende sæl! Tyk sæl skabte stor ståhej
Helsingør - 23. juli 2021 kl. 19:15
Af Philip Horup

Øresundsakvariet har i de sidste par uger advaret badegæster på Gummistranden i Helsingør mod en gravid sæl, som holdt til tæt ved molen til Nordhavnen.

arrow Læs også: Hov - Det var jo ikke meningen

Sælen kan nemlig blive meget aggressiv, når den skal beskytte sin kommende unge, og Øresundsakvariet havde observeret, at mange strandgæster bevægede sig helt tæt på det vilde dyr.

For at understrege alvoren spærrede Øresundsakvariet først et helt stykke af stranden af med afspærringsbånd, så den vordende sælemor kunne få ro.

Siden har biologerne og dyrepasserne fra akvariet sat et mere permanent advarselsskilt op.

Det er altid forbundet med en vis risiko at udråbe nogen til at være gravid - være det sæl eller menneske - og nu viser det sig, at eksperterne fra Øresundsakvariet har lavet en lettere pinlig forveksling.

Den top-beskyttede sæl viser sig nemlig at være en hansæl med lidt ekstra på sidebenene. Sælen ligger hver dag og slapper af (eller slår mave) i sit lille VIP-område på Gummistranden, men der er altså tale om en hansæl, da den tisser ud fra bugen, hvorimod en hunsæl tisser ud mellem baglufferne.

Stadig godt med afstand

I et opslag på Facebook, forklarer Øresundsakvariet, at de slet og ret blev snydt af sælens rumlende og ganske velvoksne mave.

- Sælen hvis bug bevægede sig og derfor blev formodet drægtig, kan lige så godt være denne meget velnærede sæl, som bare har taget lidt ekstra kilo på her i løbet af sommeren, skriver Øresundsakvariet.

Det er dog stadigvæk en god ide at holde afstand til sælen, da det er et vildt dyr, som godt kan finde på at bide ud efter mennesker. Og konklusionen må være, at særligt den her sæl er godt sulten.

Stemmer du til kommunalvalget i år?