25. oktober 2021
Flere borgere har klaget over biler, som ræser igennem det smukke område i høj fart. Foto: Andreas  Norrie
Flere borgere har klaget over biler, som ræser igennem det smukke område i høj fart. Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertal i udvalg vil åbne grusvej for biler igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal i udvalg vil åbne grusvej for biler igen
Helsingør - 08. april 2017 kl. 04:53
Af Andreas Norrie

Byrådet kommer til at afgøre, om Hellebækvej i Hellebæk Kohave igen skal åbnes for biltrafik, skriver Frederiksborg Amts Avis.

De seneste to år har Hellebækvej været afspærret for gennemgående kørsel ved hjælp af en vejspærring ud for Hellebæk Avlsgaard i naturskønne Hellebæk Kohave. Det er sket i forbindelse med en toårig forsøgsordning efter ønske fra blandt andet naturområdets ejer, Naturstyrelsen,

arrow Læs også: Flertal for bilkørsel gennem Kohaven ?

Naturstyrelsen er da også meget tilfreds med resultatet af den to år lange lukning af den gennemgående trafik mellem Nygård og Hellebæk, fremgår det af styrelsens evaluering.

Omvendt viser en offentlig høring, hvor svarene primært er fra lokale, at det erf meget forskellige holdninger til sagen. Således består de 87 høringssvar af 43, som vil have en fortsat lukning af vejen, og 44 som vil have den åbnet igen.

S var splittet
Da sagen blev behandlet på Teknik-, Miljø- og Klimaudvalgets seneste møde, så valgte et flertal i udvalget bestående af John Calberg(K), Morten Westergaard(K), Anders Drachmann(K) og Per Christensen(S) at stemme for en åbning af vejen, som kommer til at sket ved, at lågen simpelthen bliver fjernet.

Imod en åbning stemte udvalgsformand Johannes Hecht-Nielsen(V), Peter Poulsen(S) Og Haldis Glerfoss(EL).

- Jeg har valgt at begære sagen i byrådet. Jeg har svært ved at tro, at der findes et flertal i Byrådet, som vil se bort fra hensynet til naturområdet, siger Teknik-, Miljø- og Klimaudvalgets formand Johannes Hecht-Nielsen(V).

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?