4. august 2020
Ejendommen har Gurre Sø og Gurre Slotsruin som nærmeste naboer. Foto: Boliga.dk
Ejendommen har Gurre Sø og Gurre Slotsruin som nærmeste naboer. Foto: Boliga.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fitness-rigmand køber royalt slot for tæt på 50 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fitness-rigmand køber royalt slot for tæt på 50 millioner
Helsingør - 29. juli 2019 kl. 14:38
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gurrehus Slot er netop blevet solgt for 49,8 millioner kroner. Salget tog kun en uge.

Det tog ifølge boligsiden Boliga.dk kun en uge fra Gurrehus Slot på Gurrevej lige ud til Gurre Sø blev sat til salg hos liebhavermægleren Ivan Eltoft Nielsen til, at der blev skrevet under på en købsaftale. For efter et afslag på 2,2 millioner kroner var handlen nemlig på plads. Køberen af den 3.000 kvadratmeter store bolig og en grund på 43.000 kvadratmeter er ifølge Tingbogens oplysninger et selskab ved navn Bensimon Rossing Ejd. ApS., der igen er ejet af ægteparret Henrik og Sophie Caroline Bensimon Rossing. Henrik Bensimon Rossing tjente lidt under 800 millioner kroner tilbage 2015, da han solgte aktiemajoriteten i træningscenterkæden Fitness World til en kapitalfond. I den forbindelse beholdt han også en mindre andel af af aktierne.

arrow Læs også: Royalt slot kan blive dit for 52 millioner
Lang historie

Ejendommen, hvis nuværende bygninger er fra 1880-erne, har en historie helt tilbage fra 1100-tallet, hvor der på stedet var en stald tilhørende Gurre Slot - den nuværende Gurre Slotsruin, og tilbage fra 1500-tallet har der ligget en slotslignende bygning på stedet.

Den nuværende bygning er opført i barokinspireret stil, og er tegnet af arkitekten Charles Abrahams. Bygningen blev senere udvidet og ændret i mere nyklassicistisk stil i 1914, hvor Godtfred Tvede var arkitekt.

Blandt stedets mere kendte beboere var Prins Georg af Grækenland, som boede på stedet med hustruen Maria Bonaparte fra 1914 til 1954.

Den seneste længere årrække har ejendommen været ejet af erhvervsmanden Anders Vestergaard-Jensen, som har sørget for en gennemgribende istandsættelse af bygningerne, som han overtog i forfalden stand af fra ejendomsselskab lige efter finanskrisen.

Vestergaard har - som afdækket i Frederiksborg Amts Avis - flere gange forsøgt at sælge Gurrehus. Det skete blandt andet i en annonce i dagbladet Børsen i 2013, hvor stedet blev sat til salg for svimlende 100 millioner kroner. Dengang blev slottets navn og adresse ikke nævnt. Der stod nemlig kun, at der var tale om en ejendom i Nordsjælland. Så sent som i efteråret blev huset i øvrigt også forsøgt solgt til en pris af 58 millioner kroner.

Store prisafslag eller ej, så er der dog ifølge Boliga.dk stadig tale om årets næstsdyreste boligsalg. Det dyreste boligsalg var i år er en villa på Lemchesvej i Hellerup, der blev solgt for 53 millioner kroner.

arrow Slot sat til salg for 58 millioner kroner
25. september 2018 kl. 04:05 Opdateret: kl. 13:14
arrow Plan om café eller bryggeri ved slotsruin
02. marts 2015 kl. 14:18 Opdateret: kl. 20:42
arrow Slot sat til salg for 100 millioner kroner
23. juli 2013 kl. 03:50 Opdateret: kl. 13:02
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?